fbpx

Bryton Rider 330 GPS kerékpárkomputer

A tajvani Bryton márka számos felhasználási területre készít GPS-eszközöket, a legfejlettebb technikát és magas színvonalú kivitelezést alkalmazva. A Rider 330 GPS kerékpárkomputer a gyártó palettáján már egyértelműen a felső kategóriát képviseli, a funkciók majdnem teljes tárházát biztosítja.

komputerkorkep_bryton_8A Bryton Rider 330 GPS mindössze néhány funkció tekintetében marad el a gyártó csúcsmodelljétől, a Rider 530 GPS-től. Viszont kompaktabb méretű, ezzel párhuzamosan kisebb kijelzővel és kevesebb kezelőgombbal rendelkezik. Ez utóbbi grafikus, így a GPS adatokat felhasználva navigációra is lehetőséget biztosít. A GPX-track fájlok feltöltésével mutatja az irányt, elkerülve az esetleges eltévedést. Emellett a GPS és a külső szenzorok által begyűjtött, majd tárolt adtok letölthetők, továbbá a teljes körű kielemezhetőség is biztosított. A túrák vagy edzések adatai a Strava, Facebook vagy egyéb közösségi portálon megoszthatók. A Rider 330 GPS Wi-Fi csatlakozásának köszönhetően mindehhez még adatkábelre sincs szükség, az adatfeltöltéshez a számítógép mellett telefont vagy WiFi hotspot-ot egyaránt használhatunk.

8 adatmező 7 oldalon

Akár 8 adatmező 7 oldalon

A Bryton 2017-es kerékpáros GPS-kínálata a legfejlettebb elektronikát és szoftveres megoldásokat alkalmazza. A Rider 330 GPS két konfigurációban kapható: 330E GPS jelzéssel kizárólag a készülék, a 330T jelzésű csomagban pulzusmérő övvel és pedálcsapásszám-mérő szenzorral kiegészítve érhető el. Ez utóbbiak a legfejlettebb ANT+ adatátvitel-protokollal kapcsolódnak a központi egységhez, párosításuk az első felismertetést követően automatikusan történik, a menürendszer is e szerint alakul át. Emellett a készülék képes fogadni a kerékpárra szerelt teljesítménymérő (wattmérő) jelét is. Az adatmintavétel akár 1 másodperces gyakorisággal is történhet, amely rendkívüli pontosságot tesz lehetővé az összes eszköz esetében.

Strava, Training Peaks, Facebook és egyéb közösségi portálra való adatfeltöltés, szinkronizálás

Strava, Training Peaks, Facebook és egyéb közösségi portálra való adatfeltöltés, szinkronizálás

A Rider 530 GPS-hez hasonlóan az adatfeldolgozáshoz készült Bryton szoftver számos lehetőséget kínál, illetve mind Android, mind IOS rendszeren futtatható. A letöltött adtok teljes körű kielemezhetősége biztosított, ezek a Strava, a Facebook vagy egyéb közösségi portálon megoszthatók. A 72 funkció rengeteg lehetőségeket nyújt, amivel bármilyen kerékpározással kapcsolatos igény maximálisan kielégíthető. A 1,8″-os képernyő a GPS-alapú adatok megjelenítése mellett a pulzusmérőt, a pedálfordulat, a wattmérő, illetve immár a Shimano Di2 váltórendszer jelét is megjeleníti. Összesen 7 lapozható képernyő áll rendelkezésedre, maximum 8 adat/oldal felosztásban, tetszés és igény szerint elrendezve, szelektálva. A nem párosított eszközök funkcióit a készülék automatikusan elrejti ezzel segítve elő az egyszerű kezelést és az átláthatóságot.

A készülék nem érintőképernyős, ami kerékpározás közben úgysem lenne praktikus kezelési mód. Az alul elhelyezett gombok segítségével viszont egyszerűen “közlekedhetünk” a menürendszerben és az adatok megjelenítésében. Itt mutatkozik meg az egyik fő különbség a Rider 530-al szemben, lévén a kisebb méretből kifolyólag “csak” három nyomógomb áll rendelkezésünkre.

Az alsó gombbal a menüben való "közlekedés" egyszerű...

Az alsó gombokkal a menüben való “közlekedés” egyszerű…

A Rider 330 GPS használatával lehetőség nyílik az interaktív edzéstervek pontos követésére. Ha a 330T változatot választjuk, a mellékelt pulzusmérő és pedálfordulat-kiegészítővel új utak nyílnak meg az edzések terén. A funkciók közt szerepel például az intervallumos edzéslehetőség, a pulzuscélzónák és a laktátküszöb pulzuszóna beállítása, amely mindeddig kizárólag a versenyzők és edzőik kiváltsága volt. A pedálfordulat mérése ugyancsak hasznos a teljesítménynövelésben, a túlterheléses sérülések elkerülésében.

[divider scroll_text=””]
A versenyekre történő magas szintű felkészüléssel még távolról sem merül ki az összes lehetőség: a túrázók életét a szintemelkedéssel kapcsolatos információk és adatok könnyítik meg, ezek igen hasznosnak, ráadásul még barometrikus alapon történő meredekségmérést is kapunk. Az elektronikus iránytűnek, illetve a napkelte/napnyugta időpont megjelenítésének ugyancsak a túrák során vehetjük hasznát. Az 330 GPS modellt egyértelműen több célcsoport számára tervezte a tajvani specialista, így mindenki megtalálja a számítását. Egy két paraméter tekintetében a Bryton Rider 330 még a csúcsmodellt is felülmúlja. Egyrészt kompaktabb, kisebb helyet foglal a kormányon, másrészt az akkumulátor is hosszabb üzemidőt tesz lehetővé. A készülék a kormány elé vagy a kormányszárra egyaránt felszerelhető, a konzolról pedig egyetlen mozdulattal eltávolítható.

Kis méret, "nagy" tudás!

Kis méret, “nagy” tudás!

Általános technikai jellemzők (nem tartalmazza az összes funkciót):

  • adatátvitel WiFi-n keresztül
  • ANT+ pulzus- és pedálfordulatmérő csatlakoztatás (automatikus párosítással)
  • Strava és egyéb közösségi portálra való adatfeltöltés, szinkronizálás
  • Bryton okostelefon-alkalmazás
  • hőmérsékletmérés
  • intervallumos edzés-lehetőség és egyéb fejlett edzésfunkciók
  • 1,8″-os kijelzőméret
  • 300 órányi adattárolás
  • magasságmérő funkciók
  • 8 adatmező 7 oldalon
  • 36 óra működési idő
  • navigáció-lehetőség grafikus kijelzőn
  • 72 megjeleníthető adat
  • Shimano Di2-kompatibilitás
  • wattmérő-kompatibilitás
  • 1 másodpercenkénti adatmintavétel
  • IPX7 vízállóság

Javasolt fogyasztói ár: Rider 330E – 41 990 Ft; Rider 330T pulzus- és pedálfordulat-mérővel – 61 990 Ft.
További információ a forgalmazó honlapján.

Kormány elé is felszerelhető...

A Bryton komputerek kormány elé is felszerelhetők!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo