fbpx

Bryton Rider 310 GPS kerékpárkomputer

A Bryton immár több éve kínál megbízható, pontos, technikailag fejlett GPS-készülékeket a szabadtéri sportot űzők számára. A 2017-re megújult kerékpáros komputermodellek közt a Bryton Rider 310 GPS a középkategóriát képviseli, mindazonáltal a 70 funkció a lehetőségek széles tárházát kínálja a kerékpáros közlekedők mellett mind az edzésmunkát végző, mind a messzi tájakon túrázó bicajosoknak.
komputerkorkep_bryton_16
A tajvani GPS-specialista hazai megjelenése kétségtelenül bővíti a kínálatot, emellett a készülékek kedvező ára több bicajos számára teszi lehetővé a GPS-alapú adatgyűjtést és -elemzést. Bármely Bryton Rider készülék új távlatokat nyithat a kerékpározás élvezetében. A márka széles kínálata a legegyszerűbb, bárki által könnyedén használható modelltől a világ egyik legfejlettebb, legösszetettebb és legtöbb funkcióval rendelkező eszközig terjed, így a Rider “négyesfogatban” mindenki megtalálja a számára ideális tudású és bonyolultságú készüléket. Garantáltan nem lesz hiányérzetünk a kedvező árfekvésben kapható Bryton Rider 310 GPS használata során, köszönhetően a fejlett GPS-vevőnek, amely az összes modell esetében azonos, és gyors, megbízható működést biztosít. A nem kevesebb, mint 70 megjeleníthető, tárolt, majd a számítógépre áttölthető adattípus pedig a profi szintű edzéstől a világkörüli kerékpártúrázásig a legtöbb igényt kielégíti.

8 adatmező 7 oldalon

Akár 8 adatmező 7 oldalon

A kerékpárkomputer által biztosított funkciók mellett a készülék egyszerű kezelhetősége legalább olyan fontos az átlagfelhasználó számára. Nincs sok értelme annak, ha a készülék túl sok lehetőséget kínál, viszont a számunkra fontos adatok megjelenítése nehézkessé válik. Ezt a dilemmát a Bryton kétféleképpen oldja fel: egyrészt a funkciókat jól megválogatva a 70 legfontosabbra korlátozta a lehetőségeket, másrészt a menürendszert is leegyszerűsítette, kezelőgombokból mindössze hármat alkalmaz, így a készüléket használata intuitív. Mindemellett a Rider 310 GPS funkcionalitása fejleszthető, köszönhetően az ANT+ vezeték nélküli összeköttetést alkalmazó pulzus, illetve pedálfordulatmérő jeladóval, amelyek manapság elengedhetetlenek a hatékony edzésmunka elvégzéséhez.

Bőven elégséges funkció bármilyen kerékpározási célhoz és stílushoz...

Bőséges funkció bármilyen kerékpározási célhoz és stílushoz…

A Bryton Rider 310 GPS két konfigurációban kapható: 310E GPS jelzéssel kapható a készülék, a 310T jelzésű csomagot megvásárolva pulzusmérő övvel és pedálcsapásszám-mérő szenzorral kiegészítve használhatjuk. Ezek a fent említett ANT+ protokollal csatlakoztathatók, párosításuk az első felismertetést követően automatikusan történik. Következésképpen kizárólag a releváns adatok jelennek meg a 1,8″-os tükröződésmentes képernyőn, 7 lapozható oldalon, maximum 8 adat/oldal felosztásban kapjuk az igényelt információt.

komputerkorkep_bryton_2A legfejlettebb Rider 530 és 330 modellekhez hasonlóan a 310 GPS-en rögzített adatok feldolgozásához a tajvani cég könnyen kezelhető szoftver készített, amely ennek ellenére sok lehetőséget kínál, továbbá mind számítógépen, mind Android, vagy IOS rendszeren futtatható. A letöltött adtok teljes körű kielemezhetősége is biztosított, illetve ezek a Strava, Facebook vagy egyéb közösségi portálon megoszthatók. Az adatmintavétel akár 1 másodperces gyakorisággal is történhet, amely rendkívüli pontosságot tesz lehetővé.

Kormány elé is felszerelhető...

Kormány elé is felszerelhető…

A Rider 310T változat esetében egy alig több, mint 45.000 forintos eszközzel lehetőség nyílik a profi kerékpárversenyzők edzéseinek elvégzésére. A pulzus- és pedálfordulat-kiegészítővel új utak nyílnak az edzésmunka terén, a funkciók közt szerepel például az intervallumos edzés lehetősége, a pulzuscélzónák és a laktátküszöb pulzuszóna beállítása, amely mindeddig a versenyzők és edzőik kiváltsága volt. A Rider 310 GPS egyben a kerékpárra felszerelt wattmérő jelét is fogadja, az adatokat megjeleníti, illetve memóriájában tárolja. A Bryton fittségteszt elvégzése ugyancsak fontos információ a tudományos alapokon történő felkészülésben.

A Rider 310E alapmodell a túrázók, a bicajon közlekedők, és a hobbi szinten kerékpározók számára nyújt bőséges adatszolgáltatást. Követhetjük például a sebességet, a megtett távot, a tengerszint feletti magasságot, az elégetett kalóriát és így tovább. Pontosan annyi információ áll rendelkezésünkre, amennyit szeretnénk, a képernyő tulajdonságai pedig tetszés szerint alakíthatók, igényre szabható.

A szintemelkedéssel kapcsolatos információk és adatok ebben a felhasználásban rendkívül hasznosnak lehetnek, ráadásul még barometrikus alapon történő meredekségmérés, elektronikus iránytű és hőmérsékletmérés is szerepel a készülék bőséges kínálatában. A letöltött adtok teljes körű kielemezhetősége a fejlettebb Bryton modellekhez hasonlóan itt is biztosított, illetve ezek a Strava, Facebook vagy egyéb közösségi portálon megoszthatók. Az összeköttetés USB-kábelen vagy vezeték nélküli Blootooth Smart protokollal történik.

Az alsó gombbal a menüben való "közlekedés" egyszerű...

Az alsó gombokkal a menüben való “közlekedés” egyszerű…

A Bryton Rider 310 GPS emellett két külön kerékpáron is használható, az adatok mind a készülékben, mind a letöltés után elkülönülnek, de igény esetén összegezhetők. 300 órányi kerékpározás teljes adata – legyen az edzés, közlekedés vagy túra – tárolható a memóriában, várva a letöltést, naplózást, kielemzést. És nem utolsósorban a készülék akkumulátora a konkurens termékekhez képest lényegesen hosszabb működést biztosít, így többnapos túrákhoz is ideális társ.

Kiegyészító szenzorokat is fogad...

Kiegyészító szenzorokat is fogad…

Általános technikai jellemzők (nem tartalmazza az összes funkciót):

  • adatátvitel Bluetooth Smart kapcsolattal
  • ANT+ pulzus- és pedálfordulatmérő csatlakoztatás
  • Strava, Training Peaks, Facebook és egyéb közösségi portálra való adatfeltöltés, szinkronizálás
  • 70 funkció, közte magasságmérő funkciók
  • pulzusmérővel kiegészítve intervallumos edzés-lehetőség és egyéb fejlett edzésfunkciók
  • barometrikus magasságmérés (kiegészítve a GPS-alapú mérés pontosságát)
  • 1,8″-os kijelzőméret
  • 300 órányi adattárolás
  • 8 adatmező 7 oldalon
  • 36 óra működési idő
  • két külön kerékpárral is használható
  • IPX7 vízállóság
  • 56 gramm

Javasolt fogyasztói ár: Rider 310E – 26 990 Ft; Rider 310T pulzus- és pedálfordulat-mérővel – 46 990 Ft.
További információ a forgalmazó honlapján.
komputerkorkep_bryton_0

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo