fbpx

24 órás Indoor MTB vb: világbajnoki címmel tért haza a magyar váltó

Ismét extrém sportesemény világbajnokságán arattak sikert magyar sportolók – a X2S-Kona Racing Team versenyzői az ausztriai Freistadtban megrendezett 24 órás fedett pályás (indoor) MTB világbajnokságon 4 fős vegyes csapatban szerezték meg az első helyet és az ezzel járó szivárványszínű trikót.

24_h_vb_01

A versenyen több kategóriában hirdettek bajnokot: szóló, duó, 3, 4 és 6 fős csapatok. A sportág nem új keletű, szabadtéren régóta rendeznek nagy nemzetközi versenyeket, bajnokságokat, de fedett pályán még nincsen nagy hagyománya ennek a különleges erőpróbának.

24_h_vb_02

Több száz sportoló nevezett a versenyre, a hatalmas csarnokban berendezett technikás és nagyon sok ügyességet igénylő 850 m-es pályán egyszerre 50-80 kerékpáros volt kint. Számos kisebb baleset történt, köztük a végül győztes magyar csapat hölgytagja, Poór Brigitta is esett egy hatalmasat az éjszaka közepén, de szerencsére nem sérült meg komolyabban, sőt még nagyobb lendülettel teljesítette a verseny végéig rá kiszabott távot és járult hozzá a X2S-Kona Racing Team összetett 3. helyéhez (2 férfi csapat előzte meg őket) és a kategória világbajnoki címhez. Összesen 531 kört (451 km) teljesítettek.

24_h_vb_03

A csapat tagjai: Poór Brigitta, Sipiczki Csaba, Medgyes Gábor Xterra (extrém tereptriatlon) versenyzők – valamint a kerékpáros Karafa Balázs.

A 4 fős csapatok között a győzelmet a Christoph Giestheuer, Thomas Strobl, Mario Färberböck, Martin Feichtegger – osztrák kvartett szerezte meg, 576 körrel (489 km).

Szóló kategóriában az osztrák Christoph Sulzer 472 kört (401 km) teljesített.

24_h_vb_04

További magyar eredmények: Haibike Hungary Team részéről Szécsi Tamás és Reitinger Gábor iszonyú megterhelő napon vannak túl, de sikerült megszerezni a 6. helyet, 527 körrel (448 km). Kategóriájukban osztrák duó vitte el az aranyat, Rene Reidinger és Andreas Rief, 554 körrel (470). A vegyes párosként induló Budai Anita – Kiss Imre „Jimmy”duó 420 körrel (357 km) zárt.

Forrás és további információk, riportok: terepsport.hu
Fotó:
seal-event.net, bringahirado.hu, X2S TEAM

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo