fbpx

Rubena Gripper Ice és Froster téli köpenycsalád

Újdonság a Rubena kínálatában a kifejezett téli viszonyokra kifejlesztett termékcsalád. A legnagyobb gyártókat is „lepipáló” kínálatban négyféle „szögesgumi” szerepel, a Rubena Froster 26”-os kerékmérethez passzol, míg a Gripper Ice 700C-s trekking gumi, amit akár 29”-es montira, vagy cyclocross gépre is felszerelhetünk a téli útviszonyokhoz. Továbbá időjárástól függően választhatjuk a 136- vagy a 272-szöges verziókat. A Rubena tényleg komolyan gondolja a téli közlekedést, sportolást és edzést!

A köpenyekben alkalmazott Finnországból származó tüskék könnyűek és tartósak, hosszabb távon is megbízhatóan használhatók a téli közlekedéshez. Két mintázat és két-két kivitel áll rendelkezésre: a négy sor tüskével készült gumik mellett a két sor tüskével ellátottak nyugodt és kényelmes városi közlekedést tesznek lehetővé – akár aszfalton is.

Rubena_szoges_2Ha leesik az első hó, esetleg az elmúlt napokban tapasztalt ónos eső teszi csúszóssá az utakat, biztonságban folytathatjuk a kerékpáron történő közlekedést, sportolást vagy edzést, ha a Rubena téli modellkínálatából választunk. A legtöbb konkurens „szöges” köpenymodell esetében aszfalton jelentős kopással kell számolni, amelyet a Rubena két stratégiával küszöböl ki. Az egyik az említett speciális tüske-alapanyag, a másik pedig az, hogy a 136-szöges változat esetében csak az oldalsó bütykök tartalmaznak szögeket. Így nem kell mást tenni, mint aszfaltra a 42-622-es méretű gumit 4.5 bar-ra pumpálni, ez esetben döntően a középső sima futóél érintkezik a kemény talajjal kímélve az acéltüskéket. A gördülési ellenállás természetesen csekély, mintha sima trekking gumival közlekednénk. Ha pedig leesik a hó, vagy ónos eső és jég nehezíti a közlekedést, nem kell mást tenni, mint leengedni a nyomást 2 bar környékére, és már indulhatunk is, mivel ekkor már a szögek is aktívan részt vesznek a tapadás biztosításában.

Rubena_szoges_6

Négy variáció áll rendelkezésre mind a szegek száma, mint a mintázat és méret tekintetében

Ha pedig csak ki akarunk menni egy jót tekerni a havas-jeges utakra, edzeni, sportolni, választhatjuk a 272-szöges kivitelt. Ezeknél a futófelületén is megtalálhatók az acél tüskék, a fékezhetősége akár tükörjégen is kiváló, meglepő kanyarvételi sebességet lehet vele elérni. Mindkét Rubena téli köpenymodell külön defektvédelemmel is rendelkezik (APS), ami nagy segítség, hisz ki szeret fagyban defektet szerelni?

Ajánlott bruttó fogyasztói árak:

Gripper Ice 42 – 622 136 szöggel (+APS, +Reflex Stripe): 11.490,-

Gripper Ice 42 – 622 272 szöggel (+APS, +Reflex Stripe): 18.490,-

Froster 47 – 559 120 szöggel (+APS, +Reflex Stripe): 10.490,-

Froster 47 – 559 240 szöggel (+APS, +Reflex Stripe): 17.990,-

További információ a forgalmazó honlapján

A Rubena cégről:

A legendás Barum gyökerein a 90-es években sarjadt cseh Rubena kiváló MTB köpenyeivel számos világversenyt nyertek, minőségben és teljesítményben bizonyítottan a legjobb gumigyártók között tartják számon. Nem éppen kis cégről van szó, lévén 2014-ben a Rubena tervezett gyártási darabszámai a csehországi üzemekben 6 millió db külső gumi és 10 millió db tömlő! A Rubena ma tulajdonképpen az egyetlen kizárólag Európában gyártó kerékpárgumi márka, ami különösen vonzóvá teszi számunkra, közép-európai lokálpatriótáknak.

Rubena_szoges_1

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo