fbpx

Selle Italia Butcher MTB freeride nyereg

A Selle Italia bő 100 éves múltra visszatekintő patinás olasz cég, amely a mai napig a Dolomitok lábánál fekvő üzemében állítja elő széles nyeregpalettájának minden darabját, a profi versenyzők számára tervezett csúcstechnikától a mindennapos bringázáshoz ajánlott modellekig. A jelen bemutatóban szereplő Butcher freeride/DH modell az idei RedBull Rampage-en debütált, számos versenyző már ezt új modellt használta.

selle_italia_butcher_1
Érdekes módon a Butcher nem ott “lyukas” ahol a többi hasonló kialakítású nyeregmodell, azaz nem a prosztata kímélését szolgálja a többórás, kitartást igénylő kerékpárosozások során. A Freeride ugyebár nem is erről szól! Itt a kivágás hátul található, hogy a levegőben bemutatott trükkök közben könnyen meg tudja fogni a versenyző, a középső része pedig rendkívül masszív, párnázott, hogy ha erre érkezik, az se fájjon. Orra pedig rövid, hiszen ezen tényleg nem fogunk órákig tekerni, viszont megelőzhető a trükkök közben történő “elakadás”.

selle_italia_butcher_2A Selle Italia Butcher tehát a nyeregkialakítás terén egyfajta végletet képviseli, mindemellett a neves olasz gyártó tapasztalata és hírneve ezt a modellt más tekintetben is kiemeli a konkurens termékek közül. Köztudottan a nyergek formájához egy gyártó sem ért úgy, mint a klasszikus Turbo, Flite vagy SLR modellek megálmodója. Tradíció, tapasztalat és szenvedély: vallja a gyártó, immár több, mint egy évszázada!

Így a Butcher esetében nemcsak a formavilág új, mondhatni “formabontó”, hanem egyéb olyan apró megoldásokat is találunk, amely láttán az extrém kerékpársport szerelmesei összekacsinthatnak. Mit szóltok például a nyereg alá integrált sörnyitóhoz? Emellett a Selle Italia Butcher ellenálló mikroszálas borítása tartósságot kölcsönöz a nyeregnek, könnyen tisztítható, praktikus megoldás a kemény igénybevétel mellett, továbbá felületét az olaszok új alakították ki, hogy a lehető legjobb tapadást biztosítsa. Ezeknek nevet is adtak: Duro-Tek szövet Extra Grip borítással.

selle_italia_butcher_3
A viszonylag vastag szivacsozás a tekerős szakaszokon kellő kényelmet nyújt, tehát nem kerékpáros nadrágban is jól használható. A 7 mm-es acélötvözet pálcák erősek, még a legdurvább érkezések során sem hajlamosak az elhajlásra. Összességében a világ egyik legnevesebb nyereggyártójának vadiúj modellje egyértelműen freeride/DH használatra optimalizált, tartós, megbízható darab, forradalmi modern tervezéssel, kialakítással, kiváló minőségben. Érdemes kipróbálni!


[divider scroll_text=”Selle Italia Butcher”]

Jellemzők:

  • freeride/DH, illetve egyéb extrém kerékpáros felhasználásra
  • Duro-Tek mikroszálas műbőr borítás
  • Extra Grip csúszásmentes felület
  • ellenálló FeCr Ø 7 mm pálcák
  • 138 mm széles
  • 263 mm hossz
  • 300 g

Ajánlott fogyasztói ár: 23.990 Ft.

[divider scroll_text=”Selle Italia Butcher”]

A 80-as évektől az összes legendás Selle Italia nyeregmodell, illetve az alkalmazott technológia megtekinthető a gyártó honlapján.

További információ pedig a forgalmazó honlapján olvasható.

Andreu Lacondeguy

Andreu Lacondeguy

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo