fbpx

Wiggins 54,526 km-re javította az egyórás kerékpározás csúcsát!

Óriásit ment a Tour de France-győztes és olimpiai bajnok Bradley Wiggins a londoni Lee Valley Velo Park-ban, ráadásul az 54,526 kilométeres rekordot nem ideális körülmények között érte el.

wiggo9

Wiggo és stábja a felkészülés végén az 55,25 kilométert állították be célnak, és edzésen állítólag 54,9 kilométert ment egy órára. Ma azonban London időjárását egy magasnyomású rendszer határozta meg (1036 millibaros légnyomással), ami kombinálva a meleggel egyes elemzések szerint közel egy kilométerébe is kerülhetett Wigginsnek.

wiggo

A brit kerékpársport legendája ennek ellenére már az első körökben kétséget sem hagyott afelől, hogy Alex Dowsett 52,937 kilométeres rekordját múlt időbe tehetjük, stabil 16,5 másodperc körüli körökkel kezdett. Pozíciója eddig a legjobban megkomponált volt, ahogy azt el is vártuk a British Cycling stábjától (még szakállától is megvált Wiggo). A tervezett 59×14-es áttételt a nagy légnyomás miatt 58×14-re vették vissza.

10425512_835444769837756_3394420688215687717_n

Wiggins sokáig 54,6 kilométerre állt, de az utolsó negyed órára picit lassult (16,6-16,7 mp környékére), mozgása, tartása is kezdett picit szétesni, persze csak önmagához képest, a legtöbben örülnének ennyire kontrollált hajtásnak még 80%-os erőbedobásnál is… A vége 54,526 kilométer lett, amihez „ha” hozzáadjuk azt a 8-900 métert, ami a legideálisabb nyomáson még elérhető lett volna, elképesztő a teljesítménye.

wiggo8

Ugyanakkor felvetődik a kérdés, hogy nyilatkozata ellenére biztos ez volt az utolsó kísérlete? Illetve így talán nyitva marad a lehetőség a többiek előtt is, s nem kell Wiggins menetével kőbe vésnünk a rekordot.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo
Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért, tovább lépve elfogadod a cookie-k használatát. Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.
Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért, tovább lépve elfogadod a cookie-k használatát. Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.