fbpx

Tornado Tom a Gent-Wevelgemen is elsöprő erejű volt! – videó

A fantasztikus formában lévő Tom Boonen a Harelbeke után a soron következő belga WorldTour klasszikust, a Gent-Wevelgemet is megnyerte, sprintbefutó végén.

Tom Boonen, Peter Sagan, Matti Breschel

A 234 kilométeres versenyen sokáig 15 kilométerrel a cél előttig tartották magukat szökevények, de az igazi csata a hátuk mögött zajlott. A Harelbekéhez hasonlóan ismét aktív volt Filippo Pozzato és csapata, a Farnese Vini, de Philippe Gilbert-et, Greg Van Avermaet-t, Matti Breschel-t is láthattuk akcióban, utóbbit a legendás Kemmelberg kockaköves emelkedőjén.

Ismét Boonen

A svájci Fabian Cancellara is hozta a tőle szokásos támadást, a szlovák Peter Sagannal sikerült is meglépnie 30 kilométerrel a vége előtt, de a korábbi szökevényekkel vegyülve nem haladtak „Cancellara-tempóban”, Boonen csapata, az Omega Pharma-Quick Step felhúzta a megfogyatkozott mezőnyt.

A hajrát egy bukás is tarkította

Végül sprintbefutóra került sor, ahol a háromszoros világbajnok Oscar Freire ezúttal a Harelbekével ellentétben nem túl későn, hanem túl korán indított. Peter Sagan is odatette magát, dicséretes, hogy maradt még ereje a szökés és a sok akció után a hajrára – nem lenne meglepő, ha a fiatal szlovák versenyző villantana még a tavaszi klasszikusokon. A legjobb azonban ismét Boonen volt a hajrán, folytatva 2012-es diadalmenetét.

Videón a hajrá:

Eredmény:

1. Tom Boonen (Bel) Omega Pharma-Quickstep
2. Peter Sagan (Svk) Liquigas-Cannondale
3. Matti Breschel (Den) Rabobank Cycling Team
4. Oscar Freire Gomez (Spa) Katusha Team
5. Edvald Boasson Hagen (Nor) Sky Procycling
6. Daniele Bennati (Ita) Radioshack-Nissan
7. Marco Marcato (Ita) Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team
8. Steve Chainel (Fra) FDJ-BigMat
9. Filippo Pozzato (Ita) Farnese Vini – Selle Italia
10. Giovanni Visconti (Ita) Movistar Team

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo