fbpx

Sigma 2017: újdonságok stravahuszároknak és energiavámpíroknak

A német Sigma Sport évről évre ésszerű, praktikus újításokkal frissíti a kerékpár komputer- és kerékpár világítás kínálatát, a 2017-es esztendő küszöbén sincs ez másképp.

sigma_2017_001

Kezdjük a csúcsmodellel! A ROX széria immár mindent tud, a Sigma ROX GPS 11 GPS-track-eket kezel, navigál, kompatibilis Wattmérővel, saját pulzusmérő szenzorral, mindezt és még többet vezeték nélküli jelátvitellel teszi…

Sigma ROX GPS 11 tudáslista:

rox11

A ROX komputereket a Sigma R1 DUO és R2 DUO pulzus és fordulat mérő szenzorokkal használhatjuk, melyek sokkal „okosabbak” az átlagos szenzoroknál. Nem csak vezeték nélkül működnek ANT+ vagy Bluetooth jelátvitellel, hanem a Sigma komputereken kívül más okos eszközökkel, például telefonnal is képesek kommunikálni.

sigma_2017_003

A Sigma ROX GPS-szel rögzített adatokat nem csak a PC-re/Mac-re az órán keresztül, hanem közvetlenül kedvenc mobil applikációnkra is letölthetjük. Sőt, olyan funkciót is beállíthatunk, hogy az okostelefonunkra érkező hívásokat vagy értesítéseket a ROX kijelzőn követhetjük. Utóbbi funkcióra sokan vágytak eddig, akik nem szívesen kotorásznak forgalomban a hátsó zsebben…

sigma_2017_002

2017-re egy olyan újdonságot is meg kell említeni, ami azzal több, hogy kevesebb. A Sigma ROX GPS 7.0 pont azt tudja, ami a hétköznapi „stravahuszároknak” kell! Teljes körű GPS funkciókat, az adatok rögzítésének, feltöltésének minden lehetőségét, magasságmérő funkciókat a szintekhez. A teljesítménymérő funkciókról le kell mondanod, de cserébe sokkal kedvezőbb az ára is.

Sigma ROX GPS 7.0 tudáslista: 

rox7

A kerékpározást kevésbé „súlyosan” művelő bringások számára talán még a ROX-oknál is érdekesebb a 2017-re teljesen megújuló Topline széria. Annak idején még Jan Ullrich is használt ilyen „csúcsmodellt”, persze azóta a Sigma alsó-középkategóriája is tudnak annyit (bizonyos szempontból többet), mint a 90-es évek végének legokosabb modelljei…

01_bc916Örömteli, hogy ezekhez a kilométerórákhoz (a Topline BC 7.16-ot és a BC 9.16-ot már nevezhetjük így) már leszivárogtak olyan funkciók, mint az ATS vezeték nélküli kivitel, az automatikus start/stop lehetőség, az IPX8 vízállóság, a szerszámmentes felszerelés, vagy az UFSB-kompatibilitás. Ráadásul nagyobbak lettek a kijelzők, világosabban leolvashatók a nagy karakterek.

A Sigma Topline BC 7.16 és a BC 9.16 is kapható vezetékes, vagy ATS vezeték nélküli változatban, a 7 alapfunkció a sebesség; átlagsebesség; napi megtett távolság; összes távolság; kerékpáron töltött idő; összes kerékpáron töltött idő és az időóra. A BC 9.16 kiegészül még fitness funkciókkal, méri a napi és az összes elégetett kalóriát.

A világítás terén a Sigma Sport legfontosabb büszkesége 2017-re nem is egy lámpa, hanem az új „power bank”, azaz a kerékpárra is felszerelhető töltő/akkumulátor egység, a Sigma Buster. A benne rejlő erőhöz képest nem túl nagy tömegére való tekintettel bombabiztos szilikon pántok segítségével erősíthető fel a vázra, kormányszárra, alternatív helyekre.

sigma_2017_005

A Buster négy Panasonic gyártmányú cellát tartalmaz, 6400 mAh-s kapacitással. A töltöttségi szint négy led segítségével leolvasható. A közvetlen csatlakozón keresztül a kompatibilis Sigma lámpákat láthatjuk el energiával, de az USB porton keresztül a kilométerórát vagy a mobiltelefont is feltölthetjük energiával. Bringásoknak egyértelműen érdemes megvenni egy ilyen univerzális energiaellátó-egységet.

sigma_2017_004

Azért a lámpák, bocsánat, fényszórók terén is szolgál újdonsággal a Sigma Sport. A Buster 2000 nevéből minden lényeges információ kiolvasható… Egyrészt a fenti Buster power bank szükséges az igazán hosszú távú energiaellátáshoz, másrészt 2000 lument képes az útra zúdítani.

Ezzel akár kedvenc mountain bike trail-jeid is megnyílnak éjszaka, csak az állatok lelki világában ne okozz túl nagy kárt a csörtetéssel… a sötétben fluoreszkáló külön gombokkal működtethető, így akár a sisakra is szerelheted a lámpát, amit a kormányról vezérelhetsz. Fényerősségtől függően 2,5 vagy 20 órán át működtethető a Buster aksival.

További információ a hazai forgalmazó honlapján: http://bikefun.hu/

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo