fbpx

Riccardo Ricco 12 éves eltiltása után visszatérne

A doppingbotrányairól híres, két Tour de France-t szakaszt is nyerő olasz hegyimenő azt nyilatkozta, hogy 2023-ban lejáró 12 éves eltiltása után újra versenyezne.

Riccardo Ricco nagy reménységnek indult, 2008-ban a Giro d’Italia-n megszerezte a legjobb fiatal versenyzőnek járó trikót és összetettben második lett Alberto Contador mögött. Még ugyanebben az évben a Tour de France-on két (a 6.-at és a 9.-et) szakaszt nyert, de a problémák itt kezdődtek, ugyanis a július 17.-i szakasz után harmadik generációs EPO-t találtak a vérében. Ezután a Tour-on szerzett győzelmeit elvették és 20 hónapra eltiltották.

A büntetés után visszatért, de 2012-ben újra eltiltották, mert otthon végzett vértranszfúziót, amibe majdnem belehalt. A bíróság visszaesőként 12 éves eltiltással sújtotta, ami gyakorlatilag Ricco pályafutásának végét jelentette. Dopping kapcsán 2014-ben újra hallani lehetett a botrányhősről, amikor kerékpáros rekordkísérletihez EPO-t és tesztoszteront akart venni Olaszországban.

A jelenleg Tenerifén fagyizót vezető egykori olasz versenyző továbbra sem mondott le kerékpáros álmairól, a letiltás lejártával, 40 évesen újra kezdené pályafutását, úgy érzi, hogy képes lenne felvenni a versenyt a többiekkel és ha nem kellene egyik csapatba sem akkor csinálna egy sajátot.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo