fbpx

Poór Brigitta Európa-bajnoki címet szerzett!

A Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) tereptriatlon fesztiválján, az erdélyi Marosvásárhelyen, Poór Brigitta fölényes győzelmet aratva szerezte meg az Európa-bajnoki címet! A Merida Team CST versenyzővel nemrég interjút készítettünk, így különösen jó volt értesülni a fényes sikerről…

Marosvásárhelyen rendezték az ETU Tereptriatlon Európa-bajnokságot. A sok magyar sportoló mellett kiemelt versenyzőként érkezett a soproni születésű, Győrben élő Poór Brigitta is.

1,2km úszás, 26km kerékpározás és 6,8km futás várt a versenyzőkre. A kiváló magyar terepsportoló az úszásban mindig is jól szerepelt, elsőként elitként lépett partra. A kerékpáros pálya első szakasza egy nagyon nehéz emelkedőben végződött, ezt Brigi hatalmas lendülettel teljesítette így már versenyterületre érve komoly előnyre tett szert, amit a további 4 körben folyamatosan növelni is tudott. Az utolsó kört a magyar triatlonista még egy perccel gyorsabban teljesítette mint vetélytársai, így a terepfutásra már megnyugtató előnnyel vághatott neki! Brigitta végül közel 3 perc előnnyel nyerte a kontinensviadalt.

Együtt rajtoltunk az U23-as, vagyis a 23 év alatti versenyzőkkel, akik közt volt néhány nagyon jó úszó. Igyekeztem tapadni rájuk, hogy minél kevesebb legyen a hátrányom az úszás végén. Szerencsére ezt sikerült egy percen belül tartanom, így kerékpáron, az első hosszú meredek emelkedőn már átvettem a vezetést és ezt sikerült folyamatosan növelni egészen a célig. Az úszás lent volt a városban, a kerékpáros, a futó pálya és egyben a versenyközpont pedig fent Somostetőn. Leírhatatlan érzés volt elsőként felérni, elképesztő mennyi ember jött ki szurkolni a pálya szélére. Nagyon jóleső érzés, hogy mindenki a sajátjaként buzdított! Ugyan nem éreztem magam a legfrissebbnek és a lábaim se voltak az igaziak, de egyszerűen nem tehettem meg, hogy ilyen körülmények között nem nyerem meg a versenyt. Egyszerűen nem lehetett. A következő hétvégém szerencsére szabad, így van időm picit regenerálódni. Szükségem is lesz rá, hiszen két hét múlva már Lengyelországba utazom, visszatérek az XTERRA versenyekhez. Még 3 futam vár rám a European Tour sorozatban!

Top 5

  1. Poór Brigitta                   HUN            1:59:49
  2. Morgane Riou                 FRA            2:02:51
  3. Carina Wasle                  AUT            2:05:45
  4. Eleonora Peroncini          ITA             2:06:02
  5. Yulia Surikova                 RUS            2:10:35

[divider scroll_text=””]
Fotók : Bereczky Sándor, Bereczky Zsolt

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo