fbpx

Móri karika “Pepével” május 24-én

Scherer Péter színész, a Jancsó filmek közkedvelt figurája, Pepe biciklizéssel agysérülteken segít május 24-én, Móron!

IdénScherer Péter színész, aki a Jancsó filmeken kívül olyan népszerű filmek szereplője is volt, mint pl. a Kontroll, Magyar vándor, Argo, Made in Hungária, A vizsga stb…. agysérültek megsegítéséért bringázik Móron!

rajt 5.

Május 24-én, 8. alkalommal rendezik meg Móron a MÓRI KARIKA jótékonysági kerékpáros túrát, amelynek egyik célja a Cortex – Agysérültekért Alapítvány (Alapítvány az Agysérültek Rehabilitációjáért) segítése. Az alapítvány nem veleszületett agyi károsodásban szenvedő agysérültek (daganatos vagy pl. balesetben, agyvérzésben megsérült betegek) utógondozását, pszichoszociális rehabilitációját vállalja.

A másik cél a móri Városi Közművelődési Közalapítványon keresztül a Szent Flórián szobor restaurálásának támogatása.

Scherer Péter nagy örömmel csatlakozik a jótékonykodó bringásokhoz, mert azon kívül, hogy imád kerékpározni, és gyakran a hétköznapokon is kétkerekű járgánnyal közlekedik, a városhoz rokoni szálak fűzik. A legfontosabb számára mégis a két karitatív cél. Az egyik, hogy részvételével hozzájárul az agysérülésen átesett beteg emberek rehabilitációjához, a másik, a móri Szent Flórián szobor restaurálásának támogatása.

A rendezvény lokálpatrióta érzelmektől vezérelve 2007-ben startolt. Dr. Orosz Zsolt móri születésű orvos, barátai segítségével írországi tapasztalatait honosította.

A résztvevők négy táv között választhatnak: hosszú táv: 110 km, középtáv: 50 km, rövidtáv: 25 km, és gyermekeknek a városon belüli 10 km-es táv.

.

Miután a MÓRI KARIKA nem éles verseny, hanem egy jótékonysági teljesítménytúra, lényeg,az örömteli karikázás!

A legjobbak, ahogy az elmúlt 7 évben, 2014-ben isMór város polgármesterétől,Fenyves Pétertől vehetik át a Vándorkupákat.

A szervezők bíznak abban, hogy ismét sok embernek lesz kedve kerékpárra pattanni és élvezni a Vértes és a Bakony közötti tekerést, hogy a nevezési díjakból minél több pénz gyűljön össze az agysérültek, valamint a móri Szent Flórián szobor rekonstrukciójánaktámogatására.

A rajt május 24-én Mórón a Láncos-kastély előtti téren 10 órakor lesz.

Az érdeklődők bővebb tájékoztatást a http://mori-karika.hu/ oldalon találnak.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo