fbpx

Mavic cipők és ruházat 2014-re – versenyzőknek és lazább bringaőrülteknek

A védett Mavic sárga szín mellett nem lehet szó nélkül elmenni, messziről látszik a mezőnyben, erdőben, vagyis bárhol, tulajdonképpen megszületése óta önmagát reklámozza. Országúti kerékpárverseny közvetítése közben gyakran a cipőről ismerni fel a versenyzőt. Hasonlóképpen a Mavic standot is csak készakarva lehetett volna kihagyni az Eurobike kiállítási csarnokban (anno repülőgéphangárban!), lévén a szín messziről vonzza a tekintetet.

A legjobbak Mavic-sárgában nyomulnak

A legjobbak Mavic-sárgában nyomulnak

Zseniális marketingfogás, hogy csak a csúcsmodellek kaphatók teljesen sárgában, így önmaguk értékét növelik, lévén a vásárló fejében is megfordul, hogy ha ilyet használ, messziről látszik, hogy lábán nem akármelyik Mavic modell feszül…

Új fejvédőkkel is találkoztunk a Mavic standon

Új fejvédőkkel is találkoztunk a Mavic standon

A Mavic márkanév mára a versenysport szinonimájává vált, ezt jól mutatja, hogy évtizedek óta a sárga logós francia cég adja a Tour de France és számos más jelentős nemzetközi verseny független szervizautóját vagy -motorját. A Mavic a hagyományos kerék-, illetve a később teljes erőbedobással beindított alkatrészgyártás mellett először a kiegészítőknek számító termékeket vette célba, majd bő egy évtizede szerződést kötött a német Adidas óriáscéggel, hogy termékei között forgalmazhassa a legjobb „háromcsíkos” modelleket.

A Mavic cipőbolt az Eurobike-on

A Mavic cipőbolt az Eurobike-on

2008-ra a Mavic ismertsége annyira megnövekedett, hogy a közös tulajdonos, a Salomon immár Mavic néven forgalmazza az Adidas kerékpáros ruházati kollekcióját, cipőit. Hazánkban immár több éve elérhetőek a Mavic ruházati termékek, a legsikeresebb és legismertebb montis „lányunk”, londoni olimpikonunk, Benkó Barbara is támogatói között tudhatja a francia márkát.

Mavic Alpine - túracipő vonalon érződik a Salomon-hatás

Mavic Alpine – túracipő vonalon érződik a Salomon-hatás

Országúti lábbelivonalon a Zxellium Ultimate cipő megújul 2014-re: immár 500 g álomhatáron belül lesz, és mivel a cipő mozgó tömeg a kerékpáron, a versenyzőknek különösen érdemes figyelni a súlyra. Az új modellt a szponzorált versenyzők már az idei Tour-on tesztelték, minden eddiginél merevebb, alacsonyabb profilú talppal rendelkezik, amelyet döntő részt a kényelem szempontjából optimalizáltak, anélkül, hogy az a hajtáshatékonyság rovására menne.

Mavic Zxellium Ultimate

Mavic Zxellium Ultimate

A továbbfejlesztett 3D hálós felsőrészt a legújabb technológiát jelentő, vékony, de igen nagy szakítószilárdságú TPU-bevonattal látják el, azaz egyszerre könnyebb, kényelmesebb, és nem utolsósorban jobban is tart. A kemény műanyag elemeket pedig egytől egyig leváltja a laminált karbon alapanyag, amely ellenállóbb, továbbá nem okoz nyomáspontokat a lábon. A gramm-mániások örömére a csúcsmodell lábbeli 50 grammal könnyebb az elődnél, ami nem csekély érték, figyelembe véve, hogy ilyen súly lefaragása egy 7 kiló alatti kerékpáron általában milyen nagy költséggel járhat!

Mavic Huez

Mavic Huez

A népszerű Mavic Huez modell is megújul 2014-re, könnyebb hálós felsőrészt kap, amelyet karbonszálak erősítenek, hogy a kiváló stabilitásból nem veszítsen. A Frost modell lesz a Mavic téli országúti cipője, beépített neoprén béléssel. És habár a Mavic több éve kínál saját tervezésű patentpedálokat, 2014-ben ezeket felváltja az ugyancsak francia Time által kifejlesztett i-Click rendszerű sorozat, amelyet a „citromsárga művek” saját cipőmodelljeihez optimalizált.

Mavic Frost

Mavic Frost

Az ugyancsak népszerű Mavic fejvédőkínálatban pedig a belső formakialakításon változtatnak 2014-re, így a kevésbé hosszúkás fejformához is jobban passzolnak – állítólag ez volt az egyetlen kifogás, amely a korábbi, igencsak sikeresnek mondható modelleket érte. Nem mellesleg az átalakítással 20-30 grammot faragtak a tömegen is, így például a Plasma SLR már bőven 300 gramm alatti lesz. Mint látható, újdonságban jövőre sem lesz hiány a Mavic termékeket forgalmazó kereskedőknél!

mavic_cipo_ruha_2014_008

Montis vonalon az eddigi cross country orientáció után a francia gyártó jelentős erőbedobással nyit az extrémebb szakágak irányába. Az új enduró kollekciót már nem a teljesítmény-orientált, gramm-mániás koncepció jellemzi, de a technológia színvonal ettől függetlenül hű a hírnévhez. 2014-es újdonság a Mavic Crossmax Enduro cipő, amely speciálisan az új enduró szakág igényei szerint készül: leginkább a Fury Race CC versenymodell és az Alpine XL freeride cipő sajátos ötvözetének tekinthető. Hihetetlenül tapadós talpmintázattal, csatos rögzítéssel, illetve kiváló szellőzéssel rendelkezik, azaz a tömegen kívül (940 g/pár) minden a luxuskategóriát idézi! Zárójelben érdemes megjegyezni, hogy a Mavic montis cipőket nem az Adidas egykori mérnökei tervezik, hanem a terepcipővonalon még nagyobb névnek számító Salomon, amely ugyancsak a „nagy márkacsalád” részét képezi.

mavic_cipo_ruha_2014_003

„Enduróruházatban” pedig az új Mavic Notch kollekció kínál tökéletes viseletet a kevésbé verseny-orientált MTB stílus rajongóinak. És itt kulcsszó a „kevésbé verseny-orientált, hiszen ha végignézzük ezeket a ruhákat, nem csak az enduró szakág képviselőinek lehetnek tökéletesek, hanem az elnyűhetetlenséget szem előtt tartó tervezésnek, és a laza stílusú kinézetnek köszönhetően egy hobbi hegyikerékpáros számára is örök darabok! A nadrágok kiszedhető betétes belső kialakítást kapnak, szabásuk kellően laza, de nem buggyos. A térd vonalában olyan szélesek, hogy a védőfelszerelésnek is helyet biztosítsanak, az alapanyag pedig garantáltan nem tapad a protektorok tépőzáraihoz.

Mavic enduró-kollekció

Mavic enduró-kollekció

A szövetválasztás tekintetében „kétkomponensűek”, elől jól szellőző típusok, amíg oldalt és hátul igen ellenállóak, így bírják az eséseket is. Egy első és egy hátsó cipzáras zsebbel rendelkeznek, továbbá van egy patentzáras kisebb méretű is rajtuk. Az elasztikus derékpánt mellett övvel szűkíthetők, ha a derékban bőnek bizonyulnak. A standon a nacikat megtapogatva meglepődtünk, hogy milyen vastag anyagból készülnek, emellett mennyire könnyűek és puhák. A betétes bélés pedig kellően rövid, hogy a nagyobb mozdulatok után se villanjon ki, illetve így a térdvédővel sem kerül kontaktusba. Senki se fogja észrevenni, hogy a nadrág alatt van betétes bélés, csak Te érzed majd a többlet kényelmet az eposzi endurótúrákon!

Új a Mavic enduró-kollekció, de a választék máris széles

Új a Mavic enduró-kollekció, de a választék máris széles

A Notch Graphic Enduro mez többféle színben lesz elérhető, a hozzá tervezett új Notch nadrághoz hasonlóan szabása kellően laza, jól illeszkednek egymáshoz. A felső ugyancsak kétféle alapanyagból készül: a hónalj és a hát környékén „lélegző”, hálós anyagból, amíg a többi részen ellenálló, erősebb szövetanyagból, amely ellenáll az esetleges bukásoknak. Ideális viselet a hosszú endurótúrákhoz, kényelmes és nem kell mindentől óvni, mint a CC-orientált felsőket. A mellrészen található az egyetlen zseb, mivel hátra úgyis általában az ivótáska kerül. Szabását, szellőzését is „tevepúpos” használatra optimalizálta a Mavic. A mez megjelenése kétségtelenül jellegzetes, könnyen felismerhető, de azért nem rikító.

Mavic Notch enduró-sisak sárgában

Mavic Notch enduró-sisak sárgában

Az endurókollekcióban lesz Notch sisak is, amelyik stílusos, biztonságos, ráadásul jól szellőzik és könnyű. „Csapatsárga” színben is elérhető lesz, amelyhez természetesen több Notch mezszín is jól passzol. Állítórendszere rendkívül fejlett, bármilyen fejformához kényelmesen és biztonságosan illeszkedik: ebben mutatkozik meg a különbség az egyéb MTB bukómodellhez képest. Szellőzését is pontosan az enduró szakág igényei szerint (testtartás, tempó, stb.) alakították a francia tervezők. Szivacsozása antibakteriális, különösen ügyelve, hogy izzadtan se legyen kellemetlen a szaga. Mi hiányzik még a teljes kollekcióhoz? – természetesen a Notch zokni, amely hosszabb fazonú, mint a CC-s típusok, picit vastagabb, ellenállóbb anyagból is készül, de ennek ellenére állítólag nedvességelvezető képessége, szellőzése azonos szintű lesz. Szárazon tartja a lábfejet, illetve antibakteriális anyagot is szőnek bele. Továbbá természetesen kapható lesz esődzseki és kesztyű is: előbbi korszerű, lélegző, vízálló és kisebb hátihoz optimalizált, utóbbi már létezett korábban is Single Track modellnév alatt, legendás hírnevet szerezve a Stratos „maratonkollekcióban”.

További információ a forgalmazó honlapján: http://www.biketex.hu/termekek/mavic/

(x)

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo
Sütibeállítások