fbpx

Már hivatalos: a tárcsafékek kitiltva a profi mezőnyből!

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség a mai napon bejelenti, hogy azonnali hatállyal felfüggeszti a tárcsafékek tesztelésének lehetőségét országúti versenyeken.

tarcsafek_1

A döntés a profi kerékpáros csapatok nemzetközi szervezetének (AIGCP – amely az összes profi csapatot tömöríti) igénye alapján született, miután a Movistar versenyzője, Francisco Ventoso megsérült a vasárnapi Párizs-Roubaix versenyen. A tárcsafékek használatának felfüggesztését a profi bringások másik érdekvédelmi szervezete, a CPA is sürgette.

A tárcsafékek első tesztelésére 2015. augusztusában és szeptemberében került sor, amikor az UCI WorldTour csapatok kiválaszthattak két versenyt, ahol tárcsafékkel szerelt kerékpárokkal indulnak. Az érdekelt felekkel való hosszas egyeztetéseket követően az UCI úgy döntött, hogy 2016-ban a profi országúti kerékpársport minden szintjén engedi a tárcsafékek használatát és nyomon követi ezt év közben.

Az UCI továbbra is folytatja az egyeztetéseket a tárcsafékek használatával kapcsolatban a felszerelésekért felelős bizottságon belül, ahol képviseltetik magukat a csapatok, versenyzők, szerelők, szurkolók, bírók és a kerékpáripar is (utóbbi a sportszergyártók világszervezete, a WFSGI – World Federation of the Sporting Goods Industry által), figyelembe véve, hogy a legfontosabb – ahogy mindig is volt és lesz – a versenyzők biztonsága.

(hivatalos UCI sajtóközlemény)

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo