fbpx

KTM Bike Bag Factory Team kerékpárszállító táska

A kerékpár biztonságos szállítása repülőn, vonaton, teherautón vagy a busz csomagterében nem egyszerű feladat. Az otthon barkácsolt csomagolással nem sok remény van arra, hogy a bicaj ép állapotban vészeli át az utat. Jó hír, hogy a KTM rendkívüli védelmet nyújtó kerékpárszállító táskát is kínál széles bicajos kiegészítő palettáján.

hatizsakkorkep_8
Egy speciálisan kerékpárszállításra tervezett, a vázat stabilan rögzítő, bőséges párnázást alkalmazó táska az egyetlen remény, hogy a szállítás nem okoz sérülést a kerékpárban vagy alkatrészeiben. Az olvasó már biztosan látott olyan videót, amely a reptéri csomagkezelők “lelkiismeretes” munkáját mutatja be: látszólag mindent elkövetnek annak érdekében, hogy a csomagok valamilyen kárt szenvedjenek! Ha a bőröndben csak ruha van, a veszély valamivel csekélyebb, de egy alacsony tömegre „hangolt”, törékeny kerékpár nem ilyen bánásmódra született…

hatizsakkorkep_9Aki sokat utazik kerékpárjával – akár nyaralásra, akár edzőtáborba vagy versenyre –, annak számára egy kerékpárszállító táska lehet az egyik legjobb befektetés. Ha nem rendelkezik ilyennel, minden bizonnyal szerzett már rossz tapasztalatot a kerékpárszállítás terén, ami esetenként költségesebb, mint a táskáért kiadott összeg. Nem is kell kizárólag repülővel történő szállítás az esetleges sérüléshez: elég mondjuk a a busz alsó csomagtartójában szállított csomagok hányattatásaira gondolni ahhoz, hogy elvessük mind az otthon „barkácsolt” csomagolás-technikát, mind az olcsón kapható nejlon “kerékpárhuzat” alkalmazását. Ez utóbbi legfeljebb a koszolást képes megelőzni – használatával a gépjármű-csomagtartóban a többi csomag nem lesz olajos!

A KTM nem bízta a véletlenre a szállítás kimenetelét: a Bike Bag Factory Team táskában a kerékpár egy fix alumínium keretre rögzül, amely egyszerre nyújt „behatás” elleni fizikai védelmet, illetve biztosítja az elmozdulásmentességet. A kerekek külön párnázott táskákba kerülnek, vastag szivaccsal elválasztva a kerékpárváztól és az alkatrészektől. Bombabiztos megoldás, amely a kemény héjú bőröndökhöz hasonló védelmet nyújt, persze azok irgalmatlan tömege nélkül. A legtöbb légitársaság ugyebár súlykorlátozást alkalmaz, így a táskát ugyanolyan “gramm-mániás” szemlélettel kell megtervezni, mint magát a kerékpárt! Nem utolsósorban, a táskát valahogy a csomagfeladásig és megérkezés után is cipelni kell: ebben a KTM Bike Bag Factory Team 10 kiló alatti önsúlya mellett a két minőségi gördülő kerék is sokat segít.

A lelkiismeretes tervezés jegyében a KTM Bike Bag Factory Team külön változatot kínál az országúti kerékpárok és a MTB-típusok számára. Ez mindenképpen jobb megoldás, mint az általános táskatípus. Mivel a vázforma és a kormánytípus egyaránt eltér, a pontos illeszkedés és maximális stabilitást érdekében szükség van a “specializációra”. Mindazonáltal az országúti bicajhoz tervezett modellben a triatlonbringák is beférnek – akár a legnagyobb vázmérettel is -, a montis változat pedig akár 29”-os kerekű hegyikerékpár szállítására is alkalmas.

hatizsakkorkep_10Jellemzők:

  • kerékpárszállításra tervezett kiváló védelmet biztosító táska
  • ideális repülőn vagy buszon
  • alumíniumkeretre rögzített kerékpárváz
  • rendkívüli védelem bőséges, vastag szivacspárnákkal
  • külön bélelt kerékszállító táskák
  • alacsony öntömeg
  • kerekek az egyszerű hordozás érdekében
  • kétféle változatban – országúti vagy MTB kerékpárok számára
  • funkcionális belső elrendezés
  • 140 cm x 85 cm x 30 cm külső méret

Ajánlott fogyasztói ár: 116 690 Ft.

További információk itt, valamint a KTM kereskedőknél.

Nehogy így járjunk!

Nehogy így járjunk!

Nehogy így járjunk!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo