fbpx

Ivan Rybarik nyerte a Crocodile Trophy 5. etapját, Blazsó 5.

A 2012-es verseny győztese ma mindent vagy semmit taktikát választott, ami végül kifizetődött. Az összetettben továbbra is Greg Saw vezet, Blazsó Márton 6.

Az 5. etapon előzetesen 96 km és 2700 m mászás várt volna a Crocodile Trophy résztvevőire, de a szakasz lerövidítésre került. Történt ugyanis, hogy a rendezők a hajnali véglegesítő pályakijelölés során útépítési munkálatokba futottak, amiről előzetes információkat nem kaptak. Egy híd felújítása miatt rögtönzött döntést kellett hozni, amit az indulók verseny közben tudtak csak meg a pályabíróktól.

Ivan Rybarik az első duplázó a szakaszgyőzelmeket tekintve

Ivan Rybarik az első duplázó a szakaszgyőzelmeket tekintve

A hűvös reggeli rajtot követően Ivan Rybarik (Way2live Quantum Racing) egyből támadott, majd az egyre melegedő idő sem gátolta meg abban, hogy megszerezze 2. szakaszgyőzelmét az idei Crocodile Trophy többnaposon. Rybarik elismerte, hogy nagyon bekezdett, így az etap lerövidítése kedvezett neki.

Az elmúlt három napban sorozatosan szerencsétlen voltam, egyik defektet kaptam a másik után, néha egy nap kettőt is. Tudván, hogy az összetett elsőséget megszerezni már nem maradt sok esélyem, úgy döntöttem, hogy ma rámegyek a szakaszgyőzelemre. Elég keményen nyomtam a rajttól kezdve, nem hiszem, hogy ezt tartani tudtam volna 4-5 órán keresztül. Talán ez az utolsó Crocodile Trophym, megpróbálom kiélvezni, amennyire lehet. Otthon vár a családom, de még egyszer át akartam élni a „Croc” hangulatát, a szabad ég alatt alvást és a versenyzők közötti bajtársiasságot – részletezte gondolatait a cseh versenyző.

Cory Wallace (KONA Factory Team) úgy tűnik megkezdte a hadjáratot az összetett első hely megszerzésre, tegnapi szakaszgyőzelme után ma második lett, ezzel egy pozíciót előrelépve, a 2. helyről várja a folytatást. Elmondása szerint jól érezte magát, bár Rybarik ma túl gyors volt neki, amikor a második frissítőpontnál meghallotta, hogy lerövidítik a szakaszt egyből növelte a tempót. Őt Ramses Bekkenk (Koga KMC), illetve Greg Saw (iHus-Spiuk Norge) követték. Utóbbi tegnapi esése nem múlt el nyomtalanul, a karján és lábán is nyomot hagytak a szúrós bokor tüskéi, ennek ellenére összetettben az előnye megnyugtatónak tűnik, több mint 10 perc Wallace előtt.

Cory Wallace még esélyes az összetett első helyre

Cory Wallace még esélyes az összetett első helyre

Blazsó Márton (Kross Hungary VKE Nelson) ma érte el eddigi legjobb szakaszeredményét, 5. lett. Ennek ellenére, Ivan Rybarik jó teljesítménye miatt összetettben nem lépett előre. A tendenciát látva Marci egyre jobban teljesít, remélhetjük, hogy tud majd még meglepetést okozni ellenfeleinek.

David Rosa ma fel kellett, hogy adja a versenyt

David Rosa ma fel kellett, hogy adja a versenyt

Az 5. szakaszon ketten is feladni kényszerültek a versenyt, egyikük David Rosa, a portugálok olimpiai reménysége, a 3. szakasz győztese.  Rosa a frissítőpont előtt egy pillanatra nem koncentrált a pályára, felnézett a segítőjét keresve, majd hirtelen a földön találta magát. Kórházba kellett szállítani, karját négy öltéssel varrták össze,  nem tudja folytatni a versenyt.

Massimiliano Lelli egy Pinarello MTB nyergében

Massimiliano Lelli egy Pinarello MTB nyergében

Említést érdemel még, hogy az 5. szakaszon abszolút 10. helyen ért célba az egykori olasz országúti profi, Massimilano Lelli, aki ezzel a 40 év felettiek kategóriáját meg is nyerte.

Holnap egy igazi maraton etap vár a versenyzőkre, 101 km-t kell megtenniük útközben bányavidékeket keresztezve.

Az 5. szakasz eredménye

1. Ivan Rybarik (Way2live Quantum Racing) 2h44:06.98
2. Cory Walace (KONA Factory Team) +3:08.87
3. Ramses Bekkenk (Koga KMC) +4:28.78
4. Greg Saw (iHus-Spiuk Norge) +4:29.80
5. Blazsó Márton (Kross Hungary) +11:09.89
6. Milton Ramos (Intense-TowCar) +11:11.13
7. Jiri Krivanek (Prestige hotel) +11:12.03
8. Guido Thaler (CRAFT – Rocky Mountain) +11:48.62
9. Silva Tiago +17:15.88
10.Max Leli (Italian Cistyc Fibrosis Founda) +17:16.21

Az összetett állása

1. Greg Saw (iHus-Spiuk Norge) 14h39:12
2. Cory Walace (KONA Factory Team) +10:13
3. Ramses Bekkenk (Koga KMC) +11:01
4. Milton Ramos (Intense-TowCar) +20:35
5. Ivan Rybarik (Way2live Quantum Racing) +36:50
6. Blazsó Márton (Kross Hungary) +44:00
7. Jiri Krivanek (Prestige hotel) +50:21
8. Guido Thaler (CRAFT – Rocky Mountain) +50:36
9. Yuki Ikeda (Topeak/Ergon/Canyon) +54:35
10.Ondrej Slezak (Way2live Quantum Racing) +1h04:33

Crocodile Trophy beharangozó
Crododile Trophy 1. szakasz
Crocodile Trophy 2. szakasz
Crocodile Trophy 3. szakasz
Crocodile Trophy 4. szakasz

Képek: Regina Stanger

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo