fbpx

Itt az ősz, itt a Bubi közbringarendszer!

“Kicsit” elhúzódott a tesztüzem, de most már bárki kipróbálhatja, használhatja! A Magyar Kerékpárosklub sikere is, hogy végre elindul a MOL Bubi, így Budapest Európa egyik legélhetőbb fővárosává válhat.

Fotó: MOL Bubi

Fotó: MOL Bubi

Örömmel fogadta a MOL Bubi hétfői átadásának hírét a Magyar Kerékpárosklub, mely az előkészítési munkákban nagy szerepet vállalt. A szervezet szerint a közbringarendszer külső kerületekbe való kiterjesztésével és széles körű használatával Budapest lehet az egyik legélhetőbb európai főváros – szól a Kerékpárosklub közleménye.

A legnagyobb kerékpáros civil szakmai szervezet 2009 óta vesz részt a budapesti közbringa rendszer előkészítésben. A szervezet szakemberei és önkéntesei aktívan közreműködtek többek között az igények felmérésében, a tervezésben, javaslatokat készítettek az állomások helyére. A klub meggyőződése az első pillanattól fogva az volt, hogy a közbringa rendszer – mint külföldön nagyon sok helyen – jelentősen javítja a közlekedés egészét és népszerűsíti általában is a kerékpáros közlekedést.

A MOL Bubi bevezetése remélhetőleg sok új kerékpározót von majd be a közlekedésbe. Ám nemcsak a kerékpárhasználat növekedése várható: a már most is kerékpárral közlekedők szintén élvezhetik előnyeit. Az előkészítési munkáknak ugyanis része volt az az intézkedési terv, mely Budapest belső kerületeit számtalan forgalomtechnikai fejlesztéssel könnyebben kerékpározhatóvá tette. A klub szakemberei ebből a munkából is jelentősen kivették részüket az évek során.

A Kerékpárosklub mostantól feladatának tekinti a MOL Bubi népszerűsítését, valamint azt, hogy az üzemeléskor felmerülő hibákat és problémákat a közösség bevonásával összegyűjti, eljuttatja a felelősökhöz és ellenőrzi azok kijavítását.

A szervezet azt üzeni minden budapestinek vagy Budapestre látogatónak, próbálják ki legalább egyszer Budapest új zöld kétkerekű közösségi közlekedési eszközét, legyenek zöldek Budapest utcái.

Azoknak pedig, akik még nem érzik magukat eléggé magabiztosnak a kerékpáros közlekedésre, azt javasolja, vegyenek részt a klub „Bebiciklizés” elnevezésű ingyenes oktatóprogramján (http://kerekparosklub.hu/bebiciklizes), illetve töltsék le a Kerékpárosklub Kisokost (http://kerekparosklub.hu/kisokos), a kerékpáros közlekedés mindentudóját.

További információ az előkészítési munkákról:
http://kerekparosklub.hu/search/node/kkkr

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo