fbpx

Specialized Riprock Coaster 12″-os gyerek kerékpár

Nem valószínű, hogy a Specialized márkát be kellene mutatni olvasóinknak, de azért most mégis megtesszük a gyerekbringa szegmensben is! A Specialized bringák sosem voltak a legolcsóbbak, nem is ez a cég fő célkitűzése, hanem inkább az, hogy olyan színvonalú kerékpárokat gyártsanak, melyek kitűnnek a tömegből, és többet nyújtanak mint a konkurensek modelljei.

Specialized_riprock_coaster_gyerekkerekpar1

A Riprock széria újdonság az amerikai óriás kínálatában, de már első ránézésre is be lehet sorolni az ultra menő kategóriába! Ezt nehéz szavakkal leírni, egyszerűen ránézel, és kiadja. A Riprock Coaster 12”-os kerekekre épülő gyerek kerékpár, de ami ennél is fontosabb, A1-es Premium Aluminium alapanyagú váza van. Ezt az ötvözetet használják a montiknál, az országúti kerékpároknál és a városi gépeknél is. Hiába, a minőségből a gyerekek esetében sem szabad lemondani. Sőt!

Specialized_riprock_coaster_gyerekkerekpar2

Villája acélból készült, bírja a gyűrődést, a kormánycsapágy és az agyak pedig csapágyazottak, de ezen azért nem lepődünk meg, hiszen nem adnának ki holmi nagyáruházi hulladékba való csúszócsapágyas cuccot a kezük közül azok a mérnökök akik hozzájárultak Peter Sagan világbajnoki trikójához!

Specialized_riprock_coaster_gyerekkerekpar3

A megállásról elöl alumínium V-fék gondoskodik, természetesen a gyerekek kezeihez méretezett fékkarral ellátva. Hátul a megszokott kontraféket találjuk, így kezdődhet is a szülők szórakoztatására kitalált csíkhúzó verseny. Már ha végre lekerült a pótkerék, ami egyébként szériában jár a Riprock-hoz. A kerekekre nem ám holmi gagyi gumit húztak, hanem Specialized Rhythm Lite-okon gurul, méghozzá a szokásosnál vastagabb 2.3”-os kivitelben. Ez nem csak az optikát dobja fel, hanem a rázkódásokat is jobban elnyeli mint a vékonyabb méretűek.

Specialized_riprock_coaster_gyerekkerekpar4

Persze a láncot és a hajtást is teljesen leburkolták, sőt a kormányszár kapott egy „BMX-es” stílusú szivacsot a sérülések elkerülése érdekében. Ja igen, még olyan apróságra is figyeltek, mint a belső szelepe, ami 90 fokban áll, így az ujjaink elvesztése nélkül tudjuk felpumpálni a gumikat. Aki csinált már ilyet, az tudja miről beszélünk, a többi „kezdő” szülő meg elegendő ha elhiszi nekünk, hogy nagy okosság ez 🙂 Nem csak 12″-os hanem 16-os és 20-as méretben is kapható!

Forgalmazó: Hauser Kerékpár Kft.

Elérhetőség: https://www.specialized.com/hu/hu/kids/bikes/mountain/riprock-coaster-12/118245

Ajánlott fogyasztói ár: 68.000 Ft

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo