fbpx

Specialized Allez Jr. junior országúti kerékpár

Csak így szerényen Jr. Pedig igazán le a kalappal azon cégek előtt, akik junior országútikat terveznek és gyártanak! Itt már azért erős lenne a gyerekbringa elnevezés, pedig 8-10 évesek még gyereknek számítanak, de ilyet már inkább versenyző palántáknak vesznek a szüleik. Bárcsak mindenkinek ilyen gyerekkora lehetne, hogy egy Allez Jr. nyegében nyomja le az első versenyeket!

A Specialized Allez széria a belépő szint az országúti kerékpározás világába az amerikai cégnél, az Allez Jr. pedig a belépőt jelenti a versenysport világába a gyerekek számára. Akárcsak a „nagy” Allez esetében, itt is A1 Premium Aluminium vázra épül a bringa, és a geometriát is úgy alakították, hogy rövid legyen a felsőcsőhossz, nem csak egyszerűen csináltak egy kisebb átlépési magasságú vázat, mint sokan a konkurensek közül.

Specialized Allez JR. országúti kerékpár

A felszereltség sem hagy kívánni valót maga után! A kerekek Axis Sport-ok, természetesen 650-es méretben, 23 mm-es Turbo Elite gumikkal (igen, még a híres Turbo gumiból is csináltak „kis” verziót), 160 mm-es hajtókarhosszal rendelkező hajtóművet kapott és rövid reach-el rendelkező kormánnyal szerelik. Mindent a maximális komfort elérése érdekében.

A váltórendszer Shimano Claris első és hátsó váltóból áll, amihez 8 sebességes Sunrace sort illesztettek 11-32-es sorral, illetve 46/34-es lánctányérokkal. A váltókarok MicroShift-ek, szintén rövid kinyúlással a gyerek kezekhez méretezve. A megállást két forgáspontos Tektro fékek biztosítják. Komoly bringa azoknak, akik már ebben a korban komolyan gondolják a kerékpározást.

Forgalmazó: Hauser Kerékpár Kft.

Elérhetőség: https://www.specialized.com/hu/hu/kids/bikes/allez-jr/115580

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo