fbpx

Milano-Sanremo: ismét a sprinterek küzdöttek – videó

A leghosszabb WorldTour-klasszikus, a közel 300 kilométeres (293) Milano-Sanremo végén a legszívósabb sprinterek döntötték el, hogy ki nyeri idén a kerékpársport egyik legnagyobb presztízzsel bíró monumentumát.

John Degenkolb (Fotó: RCS)

John Degenkolb (Fotó: RCS)

 

A milánói rajt után még eső áztatta a kerekeseket, de még a verseny derekán, a Turchino hágón átkelve sem lobogott a tűz a mezőnyben. Az utolsó 50 kilométerre azonban kisütött a nap, és az utak is száradni kezdtek. Ez meg is viccelte a Sky vezetésével lejtőző pelotont, és egy bukás után Gerraint Thomas, Ben Swift és Luke Rowe továbbmentek, utolérve a nap szökevénycsoportjának tagjait a Cipressa emelkedőig.

A mezőny azonban felzárkózott a Sky-osokra, majd a Cipressán újabb bukás történt, de ez nem befolyásolta a versenyt, kivéve a francia bajnok, Demare számára. A Sky-ból a friss erő, a norvég Lars Petter Nordhaug rántotta meg a tempót, láthatóan több sprinternek, köztük a címvédő Alexander Kristoffnak is rosszul esett ez az emelkedő.

Videón az utolsó 10 kilométer:

Az utolsó dombon, a cél előtt 6 kilométerre lévő Poggión is a britek támadtak, nevezetesen Gerraint Thomas a BMC-s Daniel Oss-szal, de a Katyusából Luca Paolini is hihetetlen munkát végzett Kristoffnak, gyakorlatilag egyedül tartotta egyben a mezőnyt, utolérve végül Thomast. A sprinterek közül Greipel leszakadt, de Cavendish is elkészült erejével, a végén nem tudott beleszólni a hajrá kimenetelébe.

A célegyenesbe ugyancsak az elképesztő teljesítményt leadó Paolini vezetésével érkezett a Peloton, de az olasz nem bírta már végig a felvezetést, Kristoffnak túl hamar kellett indítani a sprintet, ami egy ilyen enyhén emelkedő befutón “mission impossible”. A német John Degenkolb (Giant-Alpecin) végül ki tudta kerülni a norvégot, a harmadik helyre az ausztrál Michael Matthews (GreenEdge) érkezett, Peter Sagan (Tinkoff-Saxo) negyedik lett.

Végeredmény:

1 John Degenkolb (Ger) Team Giant-Alpecin
2 Alexander Kristoff (Nor) Team Katusha
3 Michael Matthews (Aus) Orica GreenEdge
4 Peter Sagan (Svk) Tinkoff-Saxo
5 Niccolo Bonifazio (Ita) Lampre-Merida
6 Nacer Bouhanni (Fra) Cofidis, Solutions Credits
7 Fabian Cancellara (Swi) Trek Factory Racing
8 Davide Cimolai (Ita) Lampre-Merida
9 Tony Gallopin (Fra) Lotto Soudal
10 Edvald Boasson Hagen (Nor) MTN – Qhubeka

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo