fbpx

Legyél rossz, jó értelemben! Új kerékpármárka mutatkozott be a Bad-Bike személyében.

Tegnap egy sajtótájékoztatóra voltunk hivatalosak, melynek keretein belül egy új márka mutatkozott be. Azaz rögtön kettő! A Baddog és Badcat bringák abból a tószegi Accell-Hunland gyárból indulnak útjukra ahol a Haibike, Ghost, Lapierre és Winora kerékpárok is készülnek.

A Bad-Bike márkanév lehet, hogy valakinek ismerős lesz, mivel az idei évben már elindult a márka és jónéhány bicajboltban meg is találhattad őket. Az igazi start viszont 2016-ban lesz, teljesen megújult palettával, kibővített kereskedői hálózattal, széles választékkal.

baddog badcat bad-bike kerékpár

A sajtótájékoztatón megtudtuk, hogy az Accell Group 18 országban 20 gyártóüzemben készít kerékpárokat és a 2800 főnyi személyi állomány 880 000 000 EUR-s bevételt generált 2014-ben! A fent látható képen azok a márkák találhatóak, melyek a cégcsoport tulajdonába tartoznak! Jónéhány ismerős lehet nektek is, hiszen hazánkban is kaphatóak. Ennek a nagyvállalatnak a része az Accell-Hunland is, akik úgy döntöttek, mivel a gyártási kapacitás és know-how adott, ideje egy olyan márka elindításának, ami minőségi kerékpárokat nyújt a hazai bringásoknak.

Megtudtuk, hogy az első perctől kezdve a minőség és nem az ár volt a fő célkitűzés. Nem akarnak a legolcsóbbak lenni, nem akarnak mindenkinek kerékpárt eladni, hiszen a Bad-Bike célközönsége is olyanokból áll akik rendes gépet akarnak, hosszú távra. A későbbiekben részletesen be fogjuk mutatni a kerékpárokat, melyek tényleg meggyőzőek voltak első ránézésre, illetve volt is lehetőségünk egy kicsit kipróbálni őket.

2016_baddog_badbike_badgirl_kerekparok 1 (1)

Tetszik a jelmondat!

A hazai gyártókapacitás elég komoly mértékű. 2002-ben indult az első 3000 m2-es csarnok, ahol Hercules kerékpárok összeszerelését végezték, majd 2003-ban 9000 2007-ben pedig újabb 18 000 m2-rel bővítették. Erre volt szükség ahhoz, hogy 8 év alatt 1 000 000 bringa készüljön itt. Az egymilliomodik 2009-ben már egy Lapierre elektromos kerékpár volt, haladva a korral. 2012-ben komoly szintet léptek és egy újabb 24 000 m2-es csarnokkal bővültek és most úgy tűnik októberre meg lesz a 2 000 000. kerékpár! És itt készülnek most már a férfiaknak szóló Baddog és a csajos Badcat gépek is!

A sajtótájékoztató után megnéztük a festő/összeszerelő üzemet, amiről egy külön cikkben részletesen be fogunk számolni. Érdekes volt látni a világmárkákat épülésük különböző fázisában és azt a logisztikát, ami az évi több százezer bringa legyártásához szükséges.

Egy új országúti is szerepelni fog a palettán, méghozzá komoly felszereltséggel!

Egy új országúti is szerepelni fog a palettán, méghozzá komoly felszereltséggel!

A cég weboldala hamarosan készen van, de már most le tudod tölteni a legújabb kerékpárok katalógusát. Az oldalunkat pedig kövesd a további Bad-Bike infókért, hírekért!

Screen Shot 2015-09-15 at 09.21.45

 

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo