fbpx

Benkó 7., Juhász 33. a belgiumi mountain bike világkupán

Benkó Barbara (Focus M.I.G.) a hetedik helyen végzett a belgiumi mountain bike olimpiai krossz világkupa futamon, újabb olimpiai kvalifikációs pontokat szerezve eredményével! Juhász Zsolt (EuroOne-Waberer’s Team) ugyancsak a 23 év alatti korosztályban 33. lett.

Barbi rajtja remekül sikerült, de közbejött a fránya bukás...

Houffalize pályáján Barbi remekül kezdett az idén különválasztott (tavaly még együtt indult az U23 és az elit kategória) huszonhárom év alatti hölgyek futamában, de egy bukás után a szűk egy órás verseny végére visszacsúszott, 1:41 percet kapva a győztestől. A futamot az ukrán Jana Belomojna nyerte az orosz Jekatyerina Anosina (+13 mp) és az ausztrál Rebbecca Henderson (+23 mp) előtt.

Barbi így kommentálta eredményét:

“7.hely ma a Világkupán Belgiumban! Szuper start, jó lábak majd egy kollegina kamikaze előzési kísérlete után esés. A kerékpárom és én is szétestem ezt követően. Nem így terveztem, de lesz ez még jobb is!”

Juhasz Zsolt a rajt után szintén még remek pozícióban

Zsolt hasonlóan jó rajtot vett, a kiskör után a 12. helyen tekert, majd 13-ként fordult az első kör után, de később egyre hátrébb csúszott, és a verseny végére 6:08 perc hátránnyal zárt a 33. helyen a cseh Ondrej Cink mögött. A dobogóra az osztrák Alexander Gehbauer (+21 mp) és a német Julian Schelb (+27 mp) állhattak még fel.

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo