fbpx

Bajnokok csatázhatnak a vasárnapi Bükk Maratonon

Az Egeres-völgy Sport Fesztivál keretében, három távon, várhatóan 1200-1300 kerekessel rajtol augusztus 4-én, a 13. alkalommal kiírt Bükk Maraton hegyikerékpár-verseny. A négyállomásos Top Maraton Mountain Bike sorozat 2 futama után az összetettet a felnőttek hosszútávján a korábbi bajnok Buruczki Szilárd, a női középtávon a regnáló Dósa Eszter vezeti. Buruczki a román bajnok Joltvinschivel is összecsaphat.

SAMSUNG CSC

A szervező Nagy SE vezetője, Nagy Ádám 1200-1300 hegyikerekesre számít.

„A verseny határainkon túl is népszerű, a hazai élvonal mellett több országból, Szlovákiából, Ausztriából, Romániából, Csehországból is neveztek korábban a Bükk Maratonra, idén is várok külföldieket. Benevezett például a tavalyi U23-as román maratonbajnok, Dobai Joltvinschi Robert (NoMad Merida CST), aki idén az elit XCO bajnokságon is dobogóra állhatott. Az Egeres-völgyben a versenyközpont épül, a pályakijelölés a 37 kilométeres rövidtávra, az 58-as középre és a 93 kilométeres hosszú távra folyamatban van, hétvégére elkészül.”

A Bükk Maraton előtti szombaton 5 és 13 kilométeren rendezik a III. Egeres-völgy Terepfutást, az utánpótlás-korúaknak kiírt Titán-kupa kerékpárversenyt, kísérőrendezvényként természetjáró túra és koncert várja a résztvevőket.

A négyállomásos Top Maraton sorozat két futama után a felnőtt női középtáv-összetettet két győzelemmel Dósa Eszter (Vitalitás SE) vezeti, a férfiaknál a hosszútávot Buruczki Szilárd. A Merida KTC versenyzője, a versenyszám korábbi bajnoka – épp a Bükkben állhatott a bajnoki dobogó tetejére – az összetettet már kétszer is megnyerte; idén egy 2. és 6. helyet jegyez. Riválisa, a többszörös összetett-győztes Blazsó Márton (VKE-Nelson), Juhász Zsolttal (Waberer’s Areus Cube Mtb Team) holtversenyben, egy győzelemmel, egyelőre a 10. helyen áll.

A Bükk Maratont vasárnap reggel 9.00 órától, távonként indítják.

Nevezés: www.odinsport.eu 

Egyéb információk: www.bukkmaraton.hu és www.evsf.hu

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo