fbpx

Hétvégén Cyclo-cross Világbajnokság! – Mikor, kinek szurkolhatunk?

Február 3. és 5. között rendezik Hoogerheidében az év legrangosabb cyclo-cross eseményét, a világbajnokságot, ahol a világsztárok között magyar versenyzőkért is szurkolhatunk, ráadásul három futamban. Nézzük!

A 2022-es amerikai kitérő után ismét visszatért Európába a cyclo-cross világbajnokság, ezúttal február 3. és 5. között a komoly hagyományokkal rendelkező holland helyszín, Hoogerheide ad otthont az év legfontosabb cyclo-cross versenyének, ahol eldől, hogy egy évig kik viselhetik majd a világbajnoki mezt. Idén talán a legnagyobb hír, hogy az elit férfiak között újra a legjobbakat láthatjuk csatázni, de magyar szemszögből is kifejezetten érdekes esemény van kilátásban, ugyanis 4 versenyzőnk is rajthoz fog állni a vb-n, az U19-es nők között Bruchner Regina, az elit nők között Vas Blanka, míg az U19-es férfiak között Takács Zsombor és Vas Barnabás képviselik hazánkat.

A vb első futamát, a csapatváltót február 3-án 12.30-től rendezik, ebben mi nem vagyunk érdekeltek, de egyébként sem ez a világbajnokság legnézettebb futama. Az igazi versenyek február 4-én, szombaton kezdődnek, elsőként 11 órától a WU19-es nők futamával, ahol Bruchner Reginának szurkolhatunk. 13 órakor az U23-as férfiak futamára kerül sor, ahol nem lesz magyar versenyző, viszont 15 órakor az elit nők versenye talán a legfontosabb futam számunkra a vb-n, ahol Vas Blankát láthatjuk versenyezni. Bár Blanka legutóbb elmondta, hogy most a top5 a cél és a dobogónak már nagyon örülne, de ettől még bármi megtörténhet és különben is mindig jó magyar versenyzőt látni a legjobbak között. Na, meg biztosan nagy csata várható az első helyért.

Vasárnap, február 5-én egy számunkra szintén fontos versennyel kezdődik a nap 11 órakor, U19-es kategóriában Takács Zsombor és Vas Barnabás mérik össze erejüket a világ legjobbjaival, idén már láttunk tőlük jó eredményeket, bízzunk benne, hogy a vb-n is jól fog szerepelni a két még csak elsőéves ifi versenyzőnk. Ezután 13 órakor a WU23-as kategória versenyére kerül sor, amit 15 órakor a várva várt futam, az elit férfiak versenye követ, ahol várhatóan Wout van Aert és Mathieu van der Poel fognak megküzdeni a világbajnoki címért.

A 2023-as cyclo-cross vb teljes programja:

Február 3.

12.30 – csapatváltó

Február 4.

11.00 – WU19 (Bruchner Regina)

13.00 – U23

15.00 – WElit (Vas Blanka)

Február 5.

11.00 – U19 (Takács Zsombor, Vas Barnabás)

13.00 – WU23

15.00 – Elit

 

Végezetül mutatunk pár képet a csütörtöki pályabejárásról (Fotók: Schöff Gergely)

 

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo