fbpx

Gepida Reptila városi pedelec kerékpárok

A Gepida az elektromos rásegítést kínáló pedelec típusú kerékpárok piacán világszinten is úttörőnek számít, a hazai márka széles E-bike kínálata az európai forgalmazás mellett olyan távoli országokban is népszerű, mint Ausztrália vagy Új-Zéland. Jelen írásban a városi használatra optimalizált 2017-es Gepida modelleket ismertetjük.

Újdonság, hogy a 2017-es Reptilák akkuja a vázra került át...

Újdonság, hogy a 2017-es Reptilák akkuja a vázra került át…

Idén elsősorban a Gepida pedelec kínálat vázkialakítása és technikai színvonala korszerűsödött, ez kiváltképp igaz a városi közlekedésre készült Reptila sorozatra. Az akku a csomagtartóról átkerült a vázra, az új kialakítás nemcsak tetszetősebb, hanem a használat tekintetében is praktikusabb.

A Reptila sorozat Shimano Nexus agyváltós meghajtással is elérhető...

A Reptila sorozat Shimano Nexus agyváltós meghajtással is elérhető…

A kétféle Bosch motorral szerelt Reptila e-kerékpárok a legmagasabb szintű élményt nyújtják a városi közlekedésben, praktikusan használhatók, kényelmesek és stílusosak. Az elektromos rásegítés mértéke testre szabható, így a kerékpáros döntése, hogy mekkora támogatást igényel a munkába járáshoz, ügyintézéshez, vagy éppen szabadidős kikapcsolódáshoz.

A Pro változat olajos tárcsaféket és levegős telót kap a tökéltes kerékpáros élmény jegyében!

A Pro változat olajos tárcsaféket és levegős telót kap a tökéltes kerékpáros élmény jegyében!

A legnagyobb újdonság kétségtelenül, hogy a 2017-es Reptilák akkuja a vázra került át, háromféle váztípus áll rendelkezésre (Reptila 900, 1000 és 1000 Pro). A dizájn is megújult, de lényeg, hogy az akku már nem a csomagtartón „utazik”, hanem a nyeregvázcsőre vagy az alsócsőre integrált. A súlypont ezzel alacsonyabb, így javul a kerékpár irányítása, mindemellett az átlépési magasság – pontosabban “alacsonyság” – nem változik. A Reptila többféle meghajtás- és váltórendszerrel választható, Shimano Nexus 7 vagy 8-fokozatú agyváltóval, láncváltóval, illetve még Shimano Di2 fokozatváltással is elérhető. A fékezést a fejlesztők Magura olajos abroncsfékre, illetve a Pro modellváltozat esetében tárcsafékre bízták. A Bosch Active Line és Performance CX motor pedig megbízható, dinamikus társ a napi városi közlekedésben.

A legnépszerűbb a Reptila 1000 Shimano Nexus 8 agyváltós változatban...

A legnépszerűbb a Reptila 1000 Shimano Nexus 8 agyváltós változatban…

Az új hydroforming eljárással készült 6061-es ötvözött aluváz nemcsak tetszetős vonalakat mutat, hanem stabil és tartós, és bírja a nem éppen tükörsima városi utcák jelentette többlet terhelést. A Reptila 1000 három rendelkezésre álló vázméret kínál, a Reptila 900 esetében kettő, az 1000 Pro pedig négy fedi le a legtöbb igényt. Az összes Reptila modell a kiegészítők teljes arzenálját biztosítja, prémium AXA világításrendszerrel, sárvédővel, csomagtartóval és például csengővel is rendelkezik.

A legkedvezőbb árú Reptila a 900-as modell, 2017-ben két változatban kapható...

A legkedvezőbb árú Reptila a 900-as modell, 2017-ben két változatban kapható…

A Reptila 1000 Pro a ma létező egyik legfejlettebb városi pedelec a piacon, olajos tárcsafékkel szerelt, az akku pedig az alsócsőbe integrált. A váz is természetesen fejlettebb, könnyebb és erősebb, mint a „sima“ Reptila 1000 vagy a 900 esetében. Egyben minőségi légrugós, visszaútcsillapítást biztosító Rockshox villával érkezik. Akinek elég vastag a pénztárcája, a Reptila 1000 Pro nyergében a lehető legmagasabb szintű e-kerékpárral róhatja a város utcáit.

A Nedao 1000 Cruiser könnyed bicajos kikapcsolódásra született...

A Nedao 1000 Cruiser könnyed bicajos kikapcsolódásra született…

A Reptila modellcsalád mellett több innovatív fejlesztéssel büszkélkedhet a hazai gyártó. Az ősszel megrendezett Eurobike nemzetközi kerékpáros kiállításon két városi Gepida E-bike jutott az Eurobike Award döntőbe, amely jelentős szakmai elismerés a honi márkának. A Miliare egy összehajtható E-kerékpár, Bosch motorral, választhatóan láncváltós vagy agyváltós meghajtással, az utóbbi Gates karbon szíjhajtással kiegészítve. A Gepida cargo bike specialitása pedig a csomagszállítás, amelyet a robusztus felépítés és a két akku elhelyezése tesz lehetővé. Végezetül a Nedao 1000 Cruiser egyetlen áttétellel, Bosch-motoros meghajtással szolgálja a könnyed bicajos kikapcsolódásra vágyókat.

Összehajtható városi E-bike Gates szíjhajtással - mi ez, ha nem világszínvonalú innováció!

Gepida Miliare: összehajtható városi E-bike Gates szíjhajtással – mi ez, ha nem világszínvonalú innováció!

Gepida e-bike-okat már 679900 Ft-os fogyasztói áron is vásárolhatunk
További információ a márka honlapján.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo