fbpx

Funn 2016: Ha igazán „funny” bringát szeretnél

A Funn kiegészítők kedvező áron kínálják fel a lehetőséget, hogy saját ízlésed szerint változtass kerékpárod gyári kinézetén, divatos színeket használva.

Funn kerékszettek

Funn kerékszettek

A Funn céget 17 évvel ezelőtt alapították Nagy Britanniában. Mára a világ nagy részén ismert márkanévvé vált, és a versenyeken is rendre találkozni az e nevet viselő alkatrészekkel, legyen szó akár világkupáról vagy világbajnokságról, mivel jópár DH, enduro és triál versenyzőt támogat a gyártó. A kínálatból jellemzően színeivel is kitűnő Funn termékek szerencsére hazánkban is elérhetők, többek között a Mali kerékpárboltban is.

Funn alumínium platformpedálok

Funn alumínium platformpedálok

A palettán új pedálok is szerepelnek, alumínium testtel, CroMo tengellyel, kicsavarozható csúszásgátló szegekkel. Méretükhöz és a megbízható csapágyazáshoz képest alacsony tömeg jellemzi őket. A Mamba SPD kompatibilis gravity-pedál, amilyet manapság a komolyabb versenyzők többsége használ.

Funn

Funn Mamba SPD kompatibilis platform pedálok

A Funn kormányok nem csak jól néznek ki, a 35 mm-es befogó átmérő plusz merevséget ad. A 35 mm-es szabvány lehetőséget biztosít azonos tömeg mellett a kormányok merevségének akár 15%-os növelésére, továbbá 10% körüli az anyagkifáradás-határ bővülése a 31,8 mm-es hagyományos szabványhoz képest. Röviden megbízhatóbb és stabilabb! A legkeményebb igénybevételhez a 35 mm-es Fatboy-t érdemes választani, a több színben kapható alumínium kormányhoz pedig speciális stucni is jár. A Funn Rsx 35 kormányszár Boxer villára csavarozható, CNC-megmunkálással készül, AlL6061-T6 ötvözetből, 35×45-50 mm állítható hosszal, mindössze 137 gramm és új színekben is elérhető lesz 2016-ban.

Funn 35 stucnik

Funn RSX 35 stucnik keményebb bringákra

Figyelemre méltó a Funn hagyományos befogómérethez készülő karbon kormánya is, a Black Ace. T800 uni-directional karbonszövetből, akár trail, akár enduró kerékpárokhoz, 760 vagy 785 mm-es hosszban, 215 vagy 235 grammos tömeggel. Érdemes kiemelni még a remek ár/érték arányú Full-on kormányokat, melyek a Fatboy-hoz hasonlóan 35 mm-es befogóval is elérhetőek lesznek, hozzá illő kormányszárral.

Funn kormányok

Funn kormányok

Ha már választottál egy divatos színű kormányt, stucnit, nyeregszárat is a bringádra, a kormánycsapágyon sem érdemes spórolni, pláne ha nem is kell annyit könnyítened a pénztárcádon, mint a legtöbb „kultikus” angolszász gyártó esetében. Sőt, 2016-ra a gyorszáras nyeregcső-bilincs is szerepel majd a palettán.

Funn kormánycsapágyak

Funn kormánycsapágyak

Bár a mai „fun” mountain bike-okon már terjed a dropper post, a gyorszáras bilincs is praktikus megoldás, pláne ha jól használható, nem bóvli modellről van szó. A Funn terméke CNC megmunkálással készül, AL6061-T6 ötvözetből, 31,8- vagy 34,9 mm-es átmérőhöz, több színben.

Funn gyorszáras nyeregcső bilincsek

Funn gyorszáras nyeregcső bilincsek

Meg kell még említeni egy fontos alkatrészt, mert nem csak a 2016-os 1×11-es bringákat érdemes tuningolni és az idősebb gépeken is használódnak el az alkatrészek… A Funn továbbra is kínál minőségi és szép 3 tányéros hajtóművet, amit pár évvel korábbi bringánkhoz is megvásárolhatunk, nem kell gondolkozni a „rendszerváltáson”.

Funn

Funn Ridge 3

A Ridge 3 6061-es alumíniumból készül, 170 vagy 175 mm-es hosszban, tartós, CroMo ötvözet tányérokkal, alapból 42/32/24 kiosztással. Régebbi, 9 sebességes rendszerhez való láncokkal kompatibilis, vagyis pár éves jobbfajta mountain bike-okhoz is remek választás.

Bővebb információ: http://www.mali.hu/kiegeszitok/funn

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo