fbpx

Fetter Erik 2018-ban a világbajnok fullyjának replikájával versenyez!

Az egyik legtehetségesebb junior bringásunk, a pilisvörösvári Fetter Erik a K2 Sí&Snowboard és Kerékpár Központban hétfőn vehette át vadonatúj Scott kerékpárjait, melyeket a 2018-as szezonban hajt majd.

A PCCC 17 éves versenyzője U19 korosztályban bajnoki címvédő és jövőre is ebben a korosztályban próbálja majd gyarapítani éremgyűjteményét. Erik idén a mountain bike olimpiai számában nemzetközi szinten is letette névjegyét, az Európa-bajnokságon a 13., a világbajnokságon pedig a 29. helyen végzett, továbbá a cyclocross szakágban is szép eredményeket ért el. Eddig nyolc korosztályos magyar bajnoki címmel rendelkezik.

Jövőre a modern cross-country pályák kihívásaihoz igazodva egy összteleszkópos bringával versenyez majd, ami a világ- és olimpiai bajnok Nino Schurter által használt 29er mountain bike replikája, a Scott Spark RC 900 World Cup. Az országúti edzésekhez és versenyekhez a Sí&Snowboard és Kerékpár Központ egy Scott Foil 20 kerékpárt bocsát Erik rendelkezésére.

Mindkét bringa nagyon tetszik, főleg a monti. Már várom, hogy kipróbálhassam és versenyezzek vele. Először biztos szokatlan lesz, mert fullyval még nem versenyeztem, de megtisztelésnek érzem, hogy olyan kerékpárral versenyezhetek, amivel a sport legnagyobb ikonja is.

Jövő évi céljaim közé tartozik, hogy a világranglistán minél előkelőbb helyre kerüljek. Ehhez segítség lesz a sok világkupa-futam amin indulok, ezeken is szeretnék minél jobb eredményt elérni. De a fő céljaim közé az Eb és a vb tartozik, és lehetséges, hogy az ifjúsági olimpián is rajthoz állok – nyilatkozta terveiről az U19-es magyar bajnok.

(Fotók: Takács Tamás)

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo