fbpx

EOLO-Kometa győzelem a Zoncolanon, Bernal növelte az előnyét az összetettben

A Giro d’Italia 14. szakaszán eljött az igazság pillanata, a legendás Monte Zoncolanon kiderült, hogy kik érhetnek oda a legvégén az összetett első helyre. Bernal tovább növelte az előnyét az összetettben, Yates tűnik az egyetlen ellenfelének. A szakaszt pedig szökésből az EOLO-Kometa bringása Lorenzo Fortunato nyerte.

Forrás: giroditalia.it

A 2021-es Giro d’Italia elérkezett ahhoz a szakaszhoz, ahol a találgatások véget érnek, a 14. etap legvégén a legendás Monte Zoncolan hegyibefutója várt a mezőnyre, amin garantált volt, hogy a legjobbak össze fognak csapni a rózsaszín trikóért.

A szakasz elején gyorsan kialakult nap szökését elég illusztris társaság alkotta, Andrii Ponomar (Androni Giocattoli-Sidermec), Jan Tratnik (Bahrain Victorious), Rémy Rochas (Cofidis), Vincenzo Albanese (EOLO-Kometa), Lorenzo Fortunato (EOLO-Kometa), George Bennett (Team Jumbo-Visma), Edoardo Affini (Team Jumbo-Visma), Nelson Oliveira (Movistar), Bauke Mollema (Trek-Segafredo), Jacopo Mosca (Trek-Segafredo) és Alessandro Covi (UAE Team Emirates) vállalkoztak arra, hogy megpróbálnak a mezőny előtt célba érni. A szökés előnye gyorsan nőtt, és végül az Astana csapata vállalta magára a szökevények üldözését. A kazah csapat elég aktív volt a szakasz során, az utolsó előtti hegyen szétszakították az esélyeseket magába foglaló főmezőnyt is, de végül összezárt a sor.

A Zoncolan lábához érve még 6 perc fölött volt a szökés előnye, így benne volt, hogy talán valaki hazaérhet a darabokra hulló szökevény csoportból. Végül Jan Tratnik hagyta ott a többieket, akihez Lorenzo Fortunato csatlakozott. Közben a mezőnyben az Ineos csapata vette át az irányítást, aminek köszönhetően gyorsan csökkenni kezdett a boly mérete. Tratnik és Fortunato kettőse jó tempóban haladt, látszott, hogy hazaérhetnek, ami végül sikerült is nekik. A végén a legnehezebb szakaszon Fortunato lerázta magáról Tratnikot, amivel megszerezte első WorldTour szakaszgyőzelmét az olasz bringás. Az esélyesek csoportjában Yates indított támadást, amit csak Bernal tudott átvenni. Úgy tűnt, hogy együtt fognak célba érni, de Bernal az utolsó kilométeren leszakította Yates-et, mellyel tovább tudta növelni az előnyét az összetettben.

Valter Attila a cél előtt 5 km-rel szakadt le, de a 32. helyével megőrizte az összetett 12. helyét.

Dina Márton az ígéretéhez híven nem sietett, a 90. helyen ért célba.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo