fbpx

Cyclo-cross Challenge 2. futam Kamaraerdő Merida kupa élményeink

A 2018 és 2019-es Magyar Kupák után harmadik alkalommal immáron CRC futamot rendeztünk Kamaraerdőn.
Sajnos a kőbányai futamot kellett ezzel a helyszínnel pótolnunk, de nem bántuk meg sőt.

Mivel csapatunk központi bázisa és edzéseink zöme is Kamaraerdőhöz köt minket, nagy lelkesedéssel fogtunk a szervezéshez. Elsődleges célunk volt, hogy – okulva a korábbi évek visszajelzéseiből – olyan nyomvonal kerüljön kialakításra, mely mindenki számára többé-kevésbé teljesíthető legyen. Éppen ezért a hosszú embert próbáló felfelék kimaradtak a pályából, helyettük arra törekedtünk, hogy minél technikásabb legyen a vonalvezetés. Utólag már biztosan kijelenthetjük, hogy sokak új kedvenc CR pályája született meg Buzsó komponálásával. A számok is ezt támasztják alá, hiszen 260 fő nevezett elő és végül is 224 fő rajtolt el.

Nem volt kis feladat minden engedély időben történő beszerzése, de sikerült és a verseny biztonsága érdekében az aszfaltos közutat is lezárhattuk a gépjármű forgalom elől.

A Kamaraerdei Ifjúsági Park adta verseny központ kiváló helyszín, hiszen minden infrastruktúra, mely egy Cross verseny szervezéséhez elengedhetetlen „karnyújtásnyira” van.

Mielőtt unalmassá válna az írás, lássuk hogyan, miként alakult a verseny.

ITT ÉS MOST SZERETNÉM MINDEN U11/U13 VERSENYZŐNEK, EDZŐIKNEK ÉS SZÜLEIKNEK A MEGBOCSÁJTÁSÁT KÉRNI, HOGY EGY SZERVEZŐI HIBA MIATT MEG KELLETT ISMÉTELNI A RAJTOT!!!

Nem fogok mentegetőzni, mert hibáztunk és tanultunk belőle, hogy többé ilyen galiba elő ne forduljon versenyeinken! Minden más tekintetben perfekt versenynapot tudhatunk a hátunk mögött.

A hobby futamon az első rajtban 50 fő tolongott, hogy belekóstoljon a Cyclo-cross sportba. Bizony-bizony egyre több szülő már nem csak elkíséri gyermekét a versenyekre, hanem maga is átéli a versenyzés minden szépségét és gyötrelmét.

Folyamatosan követték egymást az utánpótlás futamok rajtonként több tucat versenyzővel. Sokan leginkább mégis az Elit és M1 és U19-es közös rajtot várták, hiszen itt mérte össze erejét tudását a „Mester és Tanítványa” azaz Búr Zsolt Elit és Takács Zsombor U19-es versenyző. Tombolt a közönség a pálya minden pontján. Zsombor megbokrosodott és körről körre (összesen 9 kör) 10-15 mp előnyre tett szert.

Mikor célba ért közel 2 percig várta mesterét, hogy gratulálhasson neki az Elit győzelemhez. Buzsó tanítványa itt is megmutatta, hogy méltó arra a küldetésre, mely november 5-6-án vár rá, azaz képviselheti hazáját, csapatát a Cyclo-cross Európa Bajnokságon. Érdemes rátekinteni az eredménylistára, mert az utánpótlás kategóriákban edzőink tanítványai uralták a dobogót.

A Master futamokra csúcspontjára ért a hangulat is, hiszen az embert próbáló katlanban rengetegen biztatták a versenyzőket. Hangjuk néha még a szpíker hangját is elnyomta.

Kamaraerdőn sem maradtak a gyerekek extra program nélkül, mivel kincskereső versenyt rendeztünk, melynek keretében 250 db mézes nyalókát (a gyerekek csak „sanyóka” néven követelik”) kellett megtalálni a parkban. Összesen 24 csapat indult a játékban, mely végén megkapták a www.mezzz.hu megtalált termékeit, valamint a szponzorok egyéb ajándékait.

Eredmények: kamaracx22_veg

Fotók (Bak Ferenc):

Következik a 3. CRC futam Miskolcon, ott is lesz gyerekprogram, de még titok, hogy mi!:)

Ide kattintva tudtok nevezni.

 

(Superior Racing Team, a szervezők)

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo