fbpx

Cleppe nyerte a záró futamot, de Fejesé lett az összetett kupa Kőbányán

A Kőbányai BringaPark Kupa harmadik, egyben záró fordulóján Wouter Cleppe hét körön több mint hat percet vert Fejes Gáborra, így vasárnap délután a belga versenyző állhatott a dobogó legfelső fokára.

Az elit rajt

Az elit rajt

Január 25-én, vasárnap igazi cyclocross időjárás fogadta a versenyzőket: a kőbányai Sportligetben szinte egész nap esett a hó, ezért az indulóknak erősen latyakos, saras pályával, és időnként igen erős széllel kísért hóeséssel kellett megküzdeniük. A szervezők a záró etapra megfordították a haladási irányt, így a verseny a rajtkör után a gokart pályával indult, és csak ezután gurult ki a mezőny terepre. A versenyen korosztálytól függően három, öt és hét kör volt az előírt táv, a pálya hossza pedig – az időjárás miatti rövidítések miatt – kicsivel kevesebb mint 3 kilométer volt.

Wouter Cleppe 6 perces előnnyel nyert

Wouter Cleppe 6 perces előnnyel nyert

Ahogy eddig minden alkalommal, most is a legifjabb U9 korosztály versenyével 10 órakor indult a nap. Meglepő módon az időjárás ellenére a gyermek futamokon is szép számmal indultak, akiknél a leghasznosabb technikai (szülői) segítség a pálya széli orrfújás volt. Hősiesen küzdöttek az elemekkel a számukra kijelölt rövidített, 0,7 és 1,5 kilométeres pályán. A gyermekeket a serdülő, hobbi és master kategóriák követték, ahol eldőlt a cyclocross vb utazás sorsa is: Master1 kategóriában Szabó András, Master2-ben Specziár Viktor utazhat január 30-án Csehországba a Kőbányai Torna Club és Vuelta Sportiroda által közösen szervezett út keretében.

Fejes a futamot nem, de az összetettet megnyerte

Fejes a futamot nem, de az összetettet megnyerte

A 13 órakor rajtoló elit kategóriában nem volt igazán nagy harc, Fejes Gábor a kezdeti vezetés után alul maradt Wouter Cleppevel szemben, aki körről körre magabiztosan növelte előnyét. Hét kör után behozhatatlan, 6 perc 25 másodperces előnnyel gördült át a célkapu alatt. Fejes a második helyen ért célba, harmadik helyen pedig Zathureczky Márk végzett. Cleppe győzelme összetettben a második helyre volt elég, hiszen Fejes két győzelemmel már a második futam végére bebiztosította magának az összesített első helyet. A harmadik pedig Buruczki Szilárd lett.

Elit dobogó

Elit dobogó

A szervezők nem titkolt célja a versenysorozattal, hogy bemutassák a Sportligetben rejlő kerékpáros lehetőségeket. A tervezett felújítások és fejlesztések révén a helyszín igazi bringás versenyközponttá válhat, hiszen a kőbányai Sportliget valóban remek hely: szánkódombjával, rétjeivel, fás ligetes területeivel, változatos és látványos versenyek szervezésére is alkalmas, az év bármelyik szakában. Ami viszont már most biztos, a Kőbányai BringaPark Kupa a következő cyclocross szezonban is a versenynaptárban lesz.

További részletek és eredmények a www.vuelta.hu/bringapark-kupa oldalon.

Fotók: eBIKE.hu, Káldi Tamás

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo