fbpx

Carpathian Couriers Race – 2014 Veszprém

Először kerül megrendezésre Veszprém városában és a térségben a “Carpathian Couriers Race” elnevezésű 6 állomásos országúti kerékpárverseny, mely az egyik legrangosabb megmérettetés a 23 év alatti korcsoport számára Európában.

image003A versenyen több mint 30 csapat vesz részt szerte Európából, Amerikából és Ázsiából. A 200 fős mezőnyben a jövő nagy versenyzőit köszönthetjük, többek közt két magyar csapattagjait is.

A verseny hagyományteremtő céllal kerül megrendezésre,melynek ebben az évben első állomása Veszprém, illetve a további versenyhelyszínek között Veszprém testvérvárosai -Tarnów és Nyitra –is megtalálható. A Carpathian Couriers Race több éve megrendezésre kerülő verseny, melyet a Veszprém környéki szakasz színesít ettől az évtől kezdődően.

A rendezvény főtámogatója a Nitrogénművek Vegyipari Zrt., védnöke Porga Gyula, Veszprém Megyei Jogú Város Polgármestere.

A verseny 2014. április 29-én kerül megrendezésre. A rajt11:00 órakor Veszprémből az Óváros térről indul és a 115km-es táv megtételét követően a versenyzők a Veszprémi Arénához érkeznek várhatóan délután 14:00 órakor. A szervezők kérésének megfelelően a verseny első szakaszához sík pályát kellett keresni, amiben csak kisebb dombok szerepelnek, így nagyon gyors napra számíthatunk, 45 km/h körüli átlagsebességre. A verseny nem csak jó minőségű utakon zajlik, de az egész Bakony-térség végigkövethető a pályáról. A tervezett útvonal Nagyvázsonyon, Kapolcson, Tapolcán, Nyírádon, Halimbán, Pulán és Veszprémen keresztül megy végig, így ezen a napon számítani lehet rövid ideig tartó lezárásokra.

A rendezvény szervezésében és lebonyolításában a Bakony és Balaton Térségi Turisztikai Nonprofit Kft. mellett a Veszprém Megyei Rendőrkapitányság, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Veszprém Megyei Igazgatósága, és az Útvonalbiztosítás.hu Egyesület vesznek részt.A verseny magyar szakaszának technikai felelőse Szilasi László, a VEOL.hu magazin alapítója.

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo