fbpx

Buzsáki Virág UCI csapatban folytatja – Interjú

Buzsáki Virág, hazánk egyik fiatal XCO versenyzője szilveszterkor a facebook oldalán számolt be arról az örömteli hírről, hogy 2022-ben egy svájci UCI csapathoz igazol, január 2-án pedig publikussá vált a csapat neve is, idén a Strüby-Bixs Team-et erősíti a tavaly remek eredményeket elérő bringás. Ennek kapcsán megkerestük a versenyzőt és a csapatváltásról és a terveiről kérdeztük.

Buzsáki Virág

-A facebook oldaladon olvashattuk, hogy 2022-től a Strüby-Bixs Team versenyzője leszel. Bemutatnád nekünk ezt a csapatot?

-Egy kis svájci csapatról beszélünk. A csapatfőnök nagyon régóta benne van a sportban, az olimpiai csapat edzője. Az egyik fia fiatalon versenyzett azóta az egyik legjobb barátja Nino Schurter, szóval közel van a tűzhöz. A csapat két legnagyobb szponzora a Strüby, egy építő ipari cég és a Bixs, aki bringákat ad nekünk (nekem hármat, de szerintem a többieknek is). Két elit versenyzője van a csapatnak, Paula (lengyel) és Jeremiah (svájci). Ketten vagyunk újak Tina (svájci) és én, mindketten utolsó éves U23-asok vagyunk. Mindenki jól beszél svájciul, engem kivéve, én csak a németet beszélem – még.

-Remek szezont zártál 2021-ben. Mesélnél arról, hogy hogyan jutottál el az első UCI csapatodig?

-Július közepén elküldtem a portfóliómat az összes UCI csapatnak. De tényleg az összesnek, amolyan csak tudjanak a létezésemről alapon, a Specialized Factorytől elkezdve a kisebb csapatokon keresztül, egészen azokig a kis csapatokig, akikről még soha senki nem hallott semmit. Ötvenkettő emailt írtam és nagyjából öt választ kaptam, amiből három nem volt, kettő igen és abból is csak egy felelt meg az igényeimnek. Ezután ültünk le beszélgetni Les Gets-ben és állapodtunk meg abban, hogy tartjuk a kapcsolatot. Segített, hogy világkupáról világkupára találkoztunk, tudtunk együtt pályátjárni, láthattak versenyezni, meg tudtak ismerni jobban. Szeptemberre már biztos volt, hogy a csapat tagja leszek 2022-re.

-Mik a terveid a 2022-es szezonra, mit szeretnél elérni?

-Idén ha minden jól alakul ott leszek az összes világkupán. Mindegyiken top10-be szeretnék jönni. A kevésbé reális célom világkupa top5, de ez most innen a kanapéról nézve inkább csak álom, mint cél. Aztán év végére ugyanaz a cél, ami eddig minden évben volt, hogy szintet lépjek, nagyobb csapathoz igazoljak – a csapatfőnökkel ezt már meg is beszéltük: minél hamarabb “ki akar rúgni” egy nagyobb csapat karjai közé.

-Köszönjük! Sok sikert!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo