fbpx

BMX: az Alpok-Adria Kupán a magyarok vitték a prímet Sopronban

Augusztus 8-án és 9-én a legjobb hazai BMX crossosok a 10 futamos magyar bajnoki kupasorozat második és harmadik fordulóján vetélkedtek egymással, amelynek egyes állomásai szinte azonosak régiónk legrangosabb nemzetközi sorozata, az Alpok-Adria Kupa versenyeivel. Ilyen eseményre került sor a hétvégén Sopronban.

bmx_alpok adria_sopron_020

Ausztriából, Szlovéniából, sőt Belgiumból is érkeztek BMX-esek az augusztus 8-án és 9-én rendezett Alpok-Adria kupafordulóra a soproni pályára. A belga kislányokról megtudhattuk, hogy éppen a Balatonon nyaraltak, így nem hagyhatták ki a versenyt. Jól mutatja, milyen szinten van arrafelé a sportág, hogy a lányok megállták a helyüket a fiúk mezőnyében is, valamint édesanyjuk komoly érdeklődése, miszerint kell-e a szülőknek jegyet venni nézőként.

bmx_alpok adria_sopron_013

Az Alpok-Adria sorozat és a magyar bajnoki kupasorozat közös jellemzője, hogy az utánpótlás korúak – a legkisebbek is – gyakorlatilag egyszerre versenyeznek a felnőttekkel. Nyilván nem azonos futamban, de egymás után következnek az előfutamok, majd a döntők során, gyakorlatilag éles helyzetben leshetik el a sportág fortélyait a nagyobbaktól. A korosztályos kategóriákon kívül amatőrök is összemérhették a tudásukat.

bmx_alpok adria_sopron_016

Valószínűleg a nagy kánikulának is köszönhetően a soproni pálya kimondottan száraz volt a hétvégén, sokszor kellett locsolni, de így is eléggé sodrósak voltak a kanyarok. A legjobbak ennek ellenére nagy tempót értek el, ami duplán fárasztó volt a 37 fokos hőségben, protektorban „full face” sisakban, főleg tegnap, amikor a legmelegebb órákban került sor a döntőkre. A fiúk között mindkét napon Szoboszlai Patrik és Vincze Gergely voltak a leggyorsabbak, vagyis itthon tartották a legértékesebb helyezéseket.

bmx_alpok adria_sopron_027

A rendező egyesület részéről Kovács Péter, a GYSEV Sopron BMX SE edzője, az Alpok-Adria sorozatot mutatta be a futamokat követően:

„Az Alpok Adria Bajnokság 7-8. fordulóját rendeztük a hétvégén, a sorozat ebben a formájában már második éve kerül megrendezésre, Olaszország, Szlovénia, Ausztria és Magyarország együttműködésében. Ausztria három, Olaszország két, míg Szlovénia és Magyarország is egy-egy helyszínt biztosít. Eddig ez egyedülálló kezdeményezés Európában, de már németek, a belgák és a hollandok is gondolkoznak közös sorozatban.

bmx_alpok adria_sopron_035

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo