fbpx

BBB WaterShield és ColdShield téli kesztyű teszt: maradhat!

Két téli kesztyű járt nálunk teszten a BBB kínálatából. A BWG-29 WaterShield, és a BWG-22 ColdShield. Előre lelövöm a poént… mindkettőt megtartom mert imádtam őket. Pedig „csak” két kesztyű.

Ha igazán hideg az idő, akkor WaterShield!

Ha igazán hideg az idő, akkor WaterShield!

A WaterShield nevében is benne van, hogy full vízálló kivitel és ezt értsd úgy, hogy akár a víz alá is tarthatod a kezed, nem történik semmi, maximum a külső rétegből csavarhatod ki a vizet. Három rétegből áll a kesztyű anyaga, de ezt nem érzed, mivel kényelmes, puha és rugalmas egységet képeznek. A belső réteg a hőszigetelésért felel, illetve szövésének köszönhetően az izzadtságot is átengedi a középső réteg felé, ami egy PU membrán, és a szél/vízállóságot biztosítja. A külső réteg TriLite névre hallgat, a tenyéren pedig Amara szövetet találunk, nagyméretű szilikonos betétekkel, hogy ne csússzon.

Némi szivacsozással is el van látva, így még kényelmesebb fogni a kormányt. A hüvelykujj felső része puha „orrtörlővel” van ellátva, de izzadtság eltávolításra is alkalmas. A csukló rész nagyon széles, de a tépőzár lehetne valamivel hosszabb, mert főleg ha havas, nem könnyű megfogni. A fluo sárga betétek nem csak a téli cipőmmel harmonizáltak, hanem feltűnőek is, ami nem csak bringázásnál előnyös.

bbb_watershield_coldshield_kesztyu_teszt31

Miért is írom ezt? Azért mert nem csak bringázni használtam hanem snowboardozni is. Ok, jöhetnek a trollok és az oktatók, hogy nem ilyen való oda (igazuk is van), de kezdésnek simán jó volt, és 4-5 órányi hóban fetrengés után sem ázott át. Persze bringázni az ideális. Ha azt mondom, -17 fokban sem fázott a kezem, akkor azt hiszem mindent elmondtam a WaterShield-del kapcsolatban! De hozzá kell tenni azt is, mint minden téli cucchoz, hogy a komfort zónája nagyban függ a te hőérzetedtől. Nekem igazából -5 fok fölött nem is igazán volt jó, ott a ColdShield-et használtam, mert annyira izzadt a kezem benne, hogy nem tudta rendesen kipárologtatni, pedig komolyan gőzölgött a felülete. 🙂 Viszont ami nagyon lényeges: még amikor izzadt benne a kezem, akkor sem fázott, ami nagyon ritka! Tehát a hőmegtartás témaköréből csillagos ötösre vizsgázott. Extrém hidegben egy dologra kell vigyázni, hogy ne vedd le! Bár még utána is sikerült visszamelegítenie a kezem a fájdalomküszöb fölé, ami szintén dicséretes, de nem ez az ideális a kéznek. Nyilván a bringások talán 1%-a teker erős mínuszokban, de aki napi szinten használja a bringáját, annak kiváló választás lehet!

Kevébé hideg időre ajánlott

Kevébé hideg időre ajánlott

A ColdShield már egy kicsit vékonyabb változat, bár semmiképpen sem tavaszi kivitel. Nekem ez lett az ideális viselet a -5-től +10 fok közötti hőmérséklet tartományra. Közelebb áll viselési érzetre a nyári hosszú ujjas modellekhez, nagyon jól érzed a kormányt benne, és kevésbé „merev” mint a WaterShield. Egyetlen hátránya, hogy nem vízálló, bár vizesen is melegen tartotta a kezemet ami előnyös egy téli kesztyűtől. Softshell alapanyagú, így vékony, szélálló és lélegző.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ezeket maradéktalanul tudja is, sőt a lélegzőképessége sokkal jobb mint a WaterShield-nek. Tenyere Clarino betéteket tartalmaz, és némi párnázással is ellátták. Ez utóbbi érdekes dolog, régen jobban preferáltam az durván szivacsozott kesztyűket, már viszont inkább minimalista vagyok ezen a téren, és a maximális kormány érzetet tartom fontosnak. Ez télen különösen igaz, amikor folyamatosan csúszkálhat a bringa.

bbb_watershield_coldshield_kesztyu_teszt2 (1)

A kesztyű érintőképernyő kompatibilis, tehát az okostelónkat is tudjuk vele kezelni, de ezt csak a jobb kéz hüvelyk és mutató ujján tudja. Saját nyomor, hogy az újabb almás eszközök Taptic Engine-jének ujjlenyomat érzékelős nyitása értelemszerűen nem működik semmilyen kesztyűben, így marad a röhejes, hat számjegyű biztonsági kód bepötyögése, ami tuti sosem sikerül elsőre kesztyűben….DE! Van egy trükk, amit a cikk írásának időpontjában próbáltam ki, és remélem tartósan működni fog. Ha újabb Apple eszközöd van, amiben már a Taptic Engine-es home gomb van beépítve, akkor az ugye ujjlenyomatra oldja a telefont. Ez mindenféle kesztyűben lehetetlen, hiszen a fémszálas ujjak is csak arra jók, hogy egyáltalán elkezdjen gombként működni a „vibramotoros üveglap”. Kaptam egy tippet, hogy programozzam fel „ujjlenyomatként” a kesztyű szövetszerkezetét. Ez megtörtént, és a telefon felold a kesztyű adott ujjára is. A következő hetekben tesztelni fogom, hogy valós körülmények között mennyire válik be a dolog, és beszámolok majd róla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na de visszatérve a kesztyűre, kicsit hiányzott a puha orrtörlő a hüvelykujjról, de örültem a jól megfogható tépőzárnak. Fura egyébként, mert a két kesztyű tépőzára ugyanolyan hosszúságú, viszont a szélességük különbözik. Ez okozhatja, hogy a nagyobb felületű WaterShield-ét nehezebb megfogni, míg a filigránabb ColdShield-é jól kezelhető. Logikailag nem áll össze, de a tapasztalatom mégis ez.

Összegezve a leírtakat: nekem nagyon bevált mindkét kesztyű. A WaterShield kicsit fájdalomküszöb felé hajaz az árával, de maradéktalanul megéri azt. A kesztyű minősége legalább annyira fontos télen mint a cipőé. A végtagok „fagynak le” először. És ha a kormányt nem tudod stabilan fogni, vagy a fékkart, abból bizony lehetnek gondok! A ColdShield pedig a gondolkozás nélkül veheted kategóriába tartozik.

A BBB kesztyűket keresd a forgalmazó weboldalán, vagy a partnerboltjaiban!

A BBB BWG-29 WaterShield ajánlott fogyasztói ára 16 038 Ft

A BBB BWG-22 ColdShield ajánlott fogyasztói ára 11 738 Ft

További BBB érdekességekért pedig keresd fel a BBB hazai Facebook oldalát!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo