fbpx

Átadták a Neuzer Kft. kerékpárgyárát Esztergomban

Átadták a Neuzer Kft. kerékpárgyárát az Esztergomi Ipari Parkban. Az ország legnagyobb, magyar tulajdonú, független kerékpárgyára teljes kapacitáson 130 főnek ad munkát és évente 140.000 kerékpár legyártására képes.

A létesítmény a kapcsolódó technológiai és informatikai fejlesztésekkel együtt összesen mintegy 690 millió forint ráfordításával készült el, ebből 100 millió forint a már lezárt, „Telephelyfejlesztés a NEUZER Kft-ben” című, KDOP-1.1.1/C-2009-0082 jelű pályázat támogatása.

Átadták a Neuzer Kft. kerékpárgyárát Esztergomban

A kétszintes létesítmény hasznos alapterülete 6.365 négyzetméter, a termelés 2.860 m2-es gyártórészlegen történik, mely a kerékgyártó-, a festő és lakatosüzemet. valamint az összeszerelő üzemet foglalja magába szekcionált kapukkal és rakodó rámpákkal.

A csarnokban 2.100 m2-t foglal el a magasraktár, 850 m2-es a gumiraktár. A belső anyagmozgatást speciális targoncák, a szintek között pedig teherliftek végzik.

A telephelyfejlesztés a technológiai megújulást és kapacitásbővítést is jelentett. A kerékfűző és centírozó üzem részben automata gépekkel naponta 1.800 kerék előállítására képes.

Átadták a Neuzer Kft. kerékpárgyárát Esztergomban

A korszerű festőüzemben az egyedi tervezésű, vásárolt kerékpárvázak döntő hányada és különböző tartozékok festése történik. Szemcseszórással előállított fémtiszta felületre a vázak festése környezetre ártalmatlan, festőkabinban zajló, porszórásos eljárással történik. Kapacitása 800 db váz/nap.

A végszerelő üzemrészben 2 szerelősoron előszerelés, 3 szerelősoron végszerelés folyik szabványosított alkatrészekből, illetve egyedi tervezésű kerékpárok összeszerelése történik. Kapacitása 800 db kerékpár/nap. A Neuzer Kft. a kerékpárgyártásra MSZ EN ISO 9001.2001 minőségirányítási rendszert működtet.

Átadták a Neuzer Kft. kerékpárgyárát Esztergomban

A Neuzer Kft. a csarnok építésére 100 millió forint támogatást kapott a KDOP-1.1.1/C-2009-0082 jelű pályázaton. A társaság a pályázatban szereplő 423 millió forintos összegen túl további nettó 50 millió forintot fordított az épület járulékos beruházásaira, valamint 58 millió forintot költött közművek, utak és parkolók létesítésére.

Elvégzett illetve folyamatban lévő technológiai és informatikai fejlesztések költségei (kb. 160 millió forint értékben, Áfa nélkül):
– Festőüzemi-, szereléstechnológia felújítás és bővítés, teherliftek        110.000,- eFt
– Informatikai fejlesztés (GOP-2.2.1-11-2011-0096, a támogatás 10 mFt.)    19.300,- eFt
– Magasraktári polcrendszer                            11.000,- eFt
– Speciális targoncák                                10.000,- eFt
– Egyedi raktári tárolóeszközök, valamint biztonsági rendszer telepítése    10.000,- eFt

A gyár kialakításának teljes költsége elérte a 690 millió forintot.

Átadták a Neuzer Kft. kerékpárgyárát Esztergomban

A Neuzer Kft. bemutatása

A NEUZER Kerékpár Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 1996-ban alakult, 100%-ban magyar állampolgárok tulajdona. Fő tevékenysége kerékpárok gyártása (TEÁOR 3092), amely három fő technológiai területre osztható: kerékfűzés és -centírozás, vázfestés és végszerelés, valamint alkatrész és készáru raktározás.

A NEUZER Kft. termékskálája átfogó, lefedi a teljes funkció- és méretskálát (BMX-től a speciális célú, pld. teherhordó kerékpárokig). A Társaság saját fejlesztésű és tervezésű kerékpárokat gyárt, előállított termékeit kizárólag saját szervezetének közreműködésével értékesíti.

Az új telephely a szükséges gyártó- és raktár kapacitással a helyi ipari parkban létesült (Esztergomi Ipari Park, hrsz.: 20377/24). A telken 2008-ban építettünk egy 4.300,- m2 alapterületű raktárcsarnokot, amelyet hosszú távra bérel a SUZUKI stratégiai partnerének hazai leányvállalata. A NEUZER Kft. gyártóbázisa a raktárcsarnok szomszédságában létesült.

A jelentős finanszírozási feladatokat jelentő fejlesztéseket elsősorban városfejlesztési okok miatt kikényszerített telephelyváltás indokolta, aminek közvetlen következménye az új üzemépület építése.

A fenti fejlesztések lehetőséget adnak a termékszínvonal érdemi javítására, (jó és egyenletesebb minőség, magasabb műszaki tartalom) aminek eredményeképpen lehetséges a kerékpárpiac prémium szegmensében való megjelenés.

A Neuzer cégcsoport Magyarországon több mint 170 főt foglalkoztat, forgalma 2011-ben meghaladta a 3,6 milliárd forintot.
A cégcsoport tagja a Marosvásárhelyen működő Neuzer Románia, ahol összeszerelő üzem és nagykereskedelmi raktár működik A romániai vállalat évente 9.500 kerékpárt értékesít.
A Neuzer Kft. ezen felül Csepelen tart fent egy nagykereskedelmi raktárat, illetve a dorogi hanglemezgyár területén raktározási tevékenységet folytat és egy munkásszállót üzemeltet a környék nagyvállalatainak.

A magyar Neuzer Kerékpár Kft. Magyarország vezető kerékpárgyártó üzeme és forgalmazója. A saját gyártmányú, NEUZER márkanevű (régebben ALTRIX márkájú) kerékpárok választéka szinte valamennyi felhasználási igényt (mint hegyi /MTB/, országúti /trekking/, verseny, városi, BMX, illetve gyermek) kielégít.
A belföldi forgalmazói kínálat kiegészítése céljából a Neuzer Kft. több kerékpár és kiegészítőt gyártó világcég kizárólagos magyarországi terjesztőpartnere (GT kerékpárok, UVEX, SUN Ringlé, TACX, Michelin, Suntour, Velo, Alligator, Lookin, Polisport, Novatec, Alhonga). A Neuzer cég termékei jelen vannak a hazai kerékpár kiskereskedelem majd minden szaküzletében.

Letölthető excel formátumban a Neuzer Kft. bevételeinek megoszlása: neuzer_bevetel

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo