fbpx

A Giant-Alpecin hat profiját ütötte el szemből egy autó (frissítve)

Súlyos baleset történt ma délután Alicante közelében, a Team Giant-Alpecin spanyolországi edzőtáborában, amikor a saját sávját elhagyó autó hat profi kerékpárost ütött el.

giant

A Giant-Alpecin közleménye szerint Warren Barguil (FRA), John Degenkolb (GER), Chad Haga (USA), Fredrik Ludvigsson (SWE), Ramon Sinkeldam (NED) és Max Walscheid (GER) szenvedett balesetet. Kórházba szállították őket, ahol mindenkinek stabilizálódott az állapota. Életveszélyes sérüléseik nincsenek, de többek között John Degenkolbnál is töréseket állapítottak meg. A helyi mentők információi szerint a balesetet egy angol nő okozta, aki az ellenkező sávba tért át.

Frissítés: éjjel az alábbi sérülésekről adtak információt a csapat részéről:

A csapat legnagyobb sztárja, John Degenkolb súlyos kézsérülést szenvedett, mutatóujja gyakorlatilag majdnem leszakadt. A kórházban sikeresen megműtötték egy lábsérülését, száját is összevarrták és ellátták törött alkarját, majd Valenciába szállították át, hogy megmentsék bal mutatóujját.

Az amerikai Chad Hagát mentőhelikopterrel szállították kórházba, súlyos nyaki és arcsérüléseket szenvedett, arccsont és koponyatöréssel. Gyakorlatilag az életéért küzdöttek, de sikeres nyaki érműtéten van túl, ami után stabilizálódott az állapota. A Giant kiváló hegyimenője, Warren Barguil csuklóját törte, Max Walscheid lábát és kezét is törte, de állapotuk stabil.

Ramon Sinkeldam és Fredrik Ludvigsson egész testüket borító horzsolásokkal és zúzódásokkal, de komolyabb sérülés nélkül úszta meg a balesetet. a Giant-Alpecin részéről köszönik a rengeteg szurkolói támogatást, amit a közösségi oldalakon érkezik a balesetet követően.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo