fbpx

6. Bringa Piknik – 2023 májusában sem maradnak tokaji túra nélkül a bringások

A 6. Bringa Piknik fókuszában is a jó hangulat, a vidám társaság, a sport fontossága, az egészség megőrzése és a jótékonykodás áll.

2018-ban indult az első nagyszabású túra közel ezer résztvevővel Nyíregyházáról Tokaj felé. A nyírteleki és a rakamazi piknikpontnál több százan csatlakoztak a túrához. A közel 35 km-es út végén pedig ellepték a bringások a tokaji Fesztiválkatlant. Idén is ez az útvonal, ezt már jól ismerik szinte mindenhol. Az elmúlt években ugyanis megyehatáron túlról, Budapestről, sőt Japánból is volt résztvevő az ingyenes túrán.

A két jól bevált piknikponton túl 2023-ban Tiszanagyfalu is bekapcsolódik a rendezvénybe. A szervezők igyekeznek figyelembe venni a bringások igényeit. Az egyik ilyen észrevétel az volt, hogy Nyírtelek és Rakamaz között túl nagy a távolság. Ezért Idén a virányosi sportpálya felezi meg a távot, ahol – hivatalos piknikponként – ásványvíz, gyümölcs és pogácsa várja a szusszanni vágyókat, hogy pótolhatják az elvesztett kalóriákat.

A rajt ezúttal is Nyíregyházán, a Kossuth téren lesz, ahonnan 9:50-kor indul a mezőny. Ezzel a különleges időponttal is tisztelegve Tokaj előtt, hisz a város idén 950 éves! Az indulás előtt többek között a népszerű és ingyenes BikeSafe regisztrációra lesz lehetőség, valamint a hagyományokhoz híven közösségi oldal játékának nyereményét, a kerékpárt is itt veheti át a nyertes. A Fesztiválkatlanba érkezőket pedig Dj Till bevonulózenéi fogadják majd.

A 2022-es sikerre való tekintettel a Bringa Piknik extrájaként idén is Bringa Tusa várja az érdeklődőket a tokaji Fesztiválkatlanban. Az akadályverseny célja az akadályok (15 db) és a táv (450 m) minél lassabb teljesítése 4 korosztályra bontva az indulókat. Erre a nevezés díjtalan, de előzetes, online regisztrációhoz kötött és a nevezők száma limitált. A Bringa Tusa (kerékpáros akadályverseny) egyben karitatív jelleggel is bír, hisz nevezőnként 5.000.- Ft-ot a Jósa András Oktatókórház Gyermekosztálya részére ajánlanak fel a szervezők és a támogatók.

Szintén a Fesztiválkatlanban kap helyet a BringArt névre keresztelt installáció. A „szobor” a követők által nem használt és felajánlott kerékpárokból és alkatrészekből épül majd fel, 950 apró darabkából. A résztvevők korábban hiányolták a célállomáson a gasztronómiát. Idén a Minimál Gasztro keretein belül jelképes összegért többféle étel közül választhatnak, akik megéheznek.

A Bringa Piknik ideje alatt folyamatos a mozgó orvosi felügyelet, illetve Tokajban mentő biztosítja az esetleges balesetek szakszerű ellátását. Felmatricázott szerviz buszt is biztosítanak a szervezők a nem várt műszaki problémák megoldására. Tokajból vissza Nyíregyházára mindenki egyénileg érkezik, hisz a tokaji programokon való részvétel kötetlen. A MÁV a Tokaj-Nyíregyháza vonalon közlekedő vonatokhoz kerékpárszállításra alkalmas vagonokat is csatol.

A Bringa Piknik időpontja: 2023. május 20.
Start: Nyíregyháza, Kossuth tér, 9:50 (gyülekező 8:00)
Cél: Tokaj, Fesztiválkatlan
Piknik pontok: Nyírtelek (Közösségi ház), Tiszanagyfalu (virányosi sportpálya), Rakamaz (Művelődési ház)

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo