fbpx

Mire kell figyelni sporteszközök csomagként küldése esetén?

Akár webshopot üzemeltetünk, vagy magánszemélyként szeretnénk sporteszközt feladni, a helyes csomagolás nélkülözhetetlen a biztonságos szállításhoz. Mire figyeljünk a sporteszközök csomagküldésekor? Alábbi cikkünkben mutatjuk a legfontosabb tippeket!

Válasszunk megfelelő csomagolóanyagot!

A snowboardot, korcsolyát, súlyzót vagy éppen kondigépet lehetőleg erős kartonpapírba csomagoljuk. Sérült vagy gyűrött csomagolóanyagot semmiképp ne használjunk, hiszen az anyagnak a lehető legnagyobb védelmet kell biztosítania a sporteszköz számára. Ne feledkezzünk meg a térkitöltő anyagról sem, mely lehet újságpapír vagy fagyapot is. A lényeg, hogy a termékünk ne érintkezzen közvetlenül a csomagolóanyaggal.

TIPP: Ha webáruházként tervezünk csomagokat küldeni, akkor érdemes megbízható webshop logisztika segítségével útnak indítani a termékeinket. Profi webshop logisztikával nemcsak biztonságosan, hanem időben is szállíthatjuk a termékeinket, és még a raktározásra sem kell időt és energiát fordítanunk.

Szükség esetén szedjük szét a sporteszközt!

Lehetőleg minimum 2-3 darabra, hogy a szállítás egyszerűbb és biztonságosabb legyen. Minden egyes darabot vagy alkatrészt helyezzünk légbuborékos fóliába a karcolások és ütődések megelőzése érdekében. Szintén használhatunk térkitöltő anyagot is, ha semmit nem szeretnénk a véletlenre bízni. Inkább legyen kicsit nehezebb a kicsomagolás, minthogy végül sérült terméket szállítsunk a vásárlóknak.

Ragasszuk le alaposan a csomagot!

A dobozok minden szélét ragasszuk le erős, strapabíró ragasztószalaggal. Óvjuk meg a doboz összes sarkát a szakadástól. Használhatunk celluxot vagy szigszalagot is, a legfontosabb, hogy megfelelő ragasztást biztosítsunk. Ügyeljünk a doboz aljára is, hiszen rendkívül kellemetlen lenne, ha a termék súlya miatt kiszakadna a doboz, a sporteszköz pedig a földre esne.

Madzaggal vagy spárgával és hasonló kötözőanyaggal soha ne próbálkozzunk. Ugyanis hiába kötnénk szorosra őket, egy minőségi ragasztóval nem vehetik fel a versenyt. Ha a ragasztónk már régi, és érezhetően gyengébb a kelleténél, vásároljunk mihamarabb újat. Ahol csak egy kicsit is szakadhat a doboz, ott akár még erősebb ragasztót vagy még több réteget is használhatunk. Amiatt pedig ne aggódjunk, hogy a többszörös ragasztás miatt túl nehézkes lesz a csomag kibontása.

Feladás előtt ellenőrizzük a csomagolás stabilitását!

Vegyük kézbe a csomagot, majd óvatosan rázzuk meg és forgassuk körbe, hogy biztosan benne marad-e a termék. Inkább legyen többszörösen is túlbiztosítva a csomag, minthogy a csomagolóanyag vagy a ragasztó gyenge minősége miatt bármelyik szélén is kiszakadjon a küldeményünk.

Ellenőrizzük a csomag méretét és súlyát is. Érdeklődjünk a futárszolgálatnál, hogy legfeljebb mekkora méretű és súlyú csomagot adhatunk fel. Amennyiben így egyben nem tudjuk feladni a sporteszközt, akkor szedjük szét több darabra. Ha a sporteszköz kiálló, éles alkatrészekkel is rendelkezik, azokra húzzunk légbuborékos fóliát, és a csomagolást béleljük ki egyéb térkitöltő anyaggal is. Ugyanis szállítás közben valamelyest rázkódhat a termékünk, ezért a legjobb döntést a tér minél sűrűbb kitöltése jelenti.

A fenti tippek segítségével biztonságosan juttathatjuk A-ból B-be a sporteszközeinket. Csomagoljunk rétegesen, megbízható csomagolóanyagok felhasználásával, a küldemény széleit pedig ragasszuk le alaposan. Ha mindezekre odafigyelünk, akkor a másik fél garantáltan sérülésmentes árut vehet kézhez.

(X) Támogatott tartalom

Hozzászólások

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo