fbpx

Törekedjünk az egészséges táplálkozásra is az edzés mellett

Ahhoz, hogy jó formában tartsuk magunkat, nem elegendő a megfelelő edzésterv betartása. Legalább ekkora hangsúlyt kell fektetnünk arra is, hogy egészségesen táplálkozzunk, mert nem mindegy, mi kerül az asztalra. Alakítsunk ki egy étrendet, amelyet igyekezzünk minden egyes nap követni. Nem kell tűpontosan rágörcsölni a diéta betartására, de figyeljünk arra, hogy a számunkra ideális energiamérleget ne tévesszük szem elől.

Ügyeljünk az étkezés idejére és módjára!

Lehetőség szerint minden nap ugyanabban vagy közel ugyanabban az időpontban próbáljunk meg leülni reggelizni, ebédelni és vacsorázni. Szokja meg a szervezetünk a rutint, mert az anyagcserénk – bármilyen meglepő is – ehhez igazodni fog.

A tálalást se hanyagoljuk el. Azt mondják, a tökéletes tálalás már félsiker, mert meghozza az étvágyat a finom fogásokhoz. A porcelán tányér kezd kimenni a divatból, főként az ételkiszállító cégek drasztikus térhódítása következtében. Ugyanakkor érdemes időt szakítanunk arra, hogy akár az otthonunkban, akár ha van rá módunk, akkor az irodai ebédszünetben szépen megterítsünk és kényelmesen ebédeljünk meg.

Még akkor is, ha éppen rendeltük az ételt, szedjük ki a műanyag dobozából és porcelán tányérra téve szolgáljuk fel, még saját magunk számára is. Megérdemeljük azt, hogy az ebédet csendben, nyugodtan töltsük el, odafigyelve az apró részletekre is.

Hagyjunk fel a bolti nasikkal!

Időnként mindenki szeret nasizni, valljuk be, hogy egy-egy pillanatban mi is elcsábulunk. Ha viszont szeretnénk egészséges étrendet tartani, akkor a boltban kapható chipsek, csokoládék ebben nem igazán lesznek a barátaink.

Ezeket a nasikat cseréljük le saját magunk által készített receptekre. A gasztronagyker pohárkrém desszert tégelyei kiváló választások lehetnek arra, hogy feltankoljuk az otthoni pohárkészletet. Ezekben a kis poharakban nagyon egyszerűen és gyorsan el tudjuk készíteni a legfinomabb krémes desszerteket. Használjunk zsírszegény tejet vagy tejszínt a desszertekhez és ellenőrzött forrásból származott magokat, gyümölcsöket, hogy egészen biztosan egészséges nasi legyen a végeredmény.

Az energiamérlegre is figyeljünk oda!

A táplálkozás során az energiabevitelünkre célszerű odafigyelni. Ha az a célunk az edzéssel, hogy veszítsünk a tömegünkből, akkor a negatív energiamérlegre kell törekednünk, ha tömeget akarunk növelni, akkor pedig értelemszerűen pozitív legyen a mérleg. Az energiamérleg egyik odalán a bevitt, másik oldalán pedig az elfogyasztott/elégetett kalóriával számolunk. Ha több kalóriát vittünk a szervezetünkbe, mint amennyit a nap folyamán elégettünk, akkor az energiamérlegünk pozitív lesz.

Hasznos tipp a vásárláshoz

Ha szeretnénk otthon gyorsan és egyszerűen egészséges fogásokat készíteni, akkor ehhez mindent megtalálunk a Gasztronagyker webshop oldalán. Érdemes ellátogatni a webáruházba, mert számtalan magas minőségű, mégis kedvező árú termék közül válogathatunk.

(X) Támogatott tartalom

Hozzászólások

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo