fbpx

Megoldás az edzőtermek hatékony szellőztetésére

Miért fontos az edzőtermek folyamatos légcseréje? Ahhoz, hogy edzés közben ne legyünk rosszul, és maximálisan kihasználhassuk testünk teljesítőképességét, elengedhetetlen, hogy friss, tiszta levegőt lélegezhessünk be.

A ventilátorok.hu nagyobb helyiségek szellőztetésére kínált ventilátorainak termékkategóriájában számos olyan berendezést találhatunk, amelyeket kifejezetten nagyobb alapterületű belterek légcseréjére terveztek, valamint gyártottak.

Miért fontos a légcsere?

Egy nagyobb beltér szellőztetése is kifejezetten fontos, mert a folyamatos friss levegő hiánya egészségkárosító hatású lehet számunkra, és dekoncentráltak lehetünk tőle. Egy állott, elhasznált levegőjű helyisében nagyon könnyen csökkenhet a véroxigénszintünk, és ez akár rosszulléthez is vezethet.

A friss levegő hiányának köszönhetően kevesebb oxigén jut a sejtjeinkbe és az izmainkba is, így az edzés során kevésbé leszünk hatékonyak, és nagyon könnyen elfáradhatunk.

Mi alapján válasszunk szellőztetőt?

A beltér légköbmétere egy igen fontos szempont, ami meghatározza, milyen készüléket érdemes beépítenünk. Mindig a megfelelő teljesítménnyel rendelkező szellőztetőrendszert válasszunk, hogy az garantáltan képes legyen a beltér teljes levegőjének cseréjére.

Annak megfelelően, hogy pontosan hová szeretnénk beépíteni a szellőztetőt, választhatunk falsíkba, ablakba vagy álmennyezet felé beépíthető berendezést is. Az álmennyezet felé elhelyezett készülék nemcsak esztétikai szempontból előnyös, hanem csökkenthetjük a zajszennyezés mértékét is. Így abszolút minimalizálhatjuk a zajszintet, ami a légcserével jár.

Ha esetleg a beltér páratartalmát is szeretnénk csökkenteni, akkor olyan ventilátorra essen a választásunk, amely beépített páraérzékelővel is rendelkezik. A szenzor érzékenysége egyénileg állítható, így mi dönthetjük el, hogy milyen magas páratartalom esetében növelje a berendezés a teljesítményét.

Törekedjünk az energiahatékonyságra!

Amikor készüléket választunk, az energiahatékonyság szempontja sem elhanyagolható. A ventilátorok.hu kínálatában kapható berendezések redkívül energiatakarékos módon üzemelnek, még nagy belterek esetében is.

A Cata és az Aerauliqa márkájú ventilátorok például ez EC (elektronikusan szabályozott) motornak köszönhetően kizárólag annyi energiát fogyasztanak, amennyi a működéshez feltétlenül szükséges.

Ezek a motorok igen strapabíróak, sokkal hosszabb élettartamúak, mint a hagyományos szénkefés változatok. Mindemellett maximalizálni tudják a készülék hatékonyságát annak köszönhetően, hogy optimálisan szabályozzák a motor fordulatszámát a lehető legjobb hatékonyság elérése érdekében.

Tipp a vásárláshoz

Ha edzőtermünk van, gondoljunk annak szellőztetésére is. A ventilátorok.hu webáruház kínálatában minden olyan eszközt és berendezést megtalálunk, amelyek egy nagy belmagasságú és alapterületű beltér teljes és biztonságos légcseréjéhez szükségesek.

(X) Támogatott tartalom

Hozzászólások

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo