fbpx

Megfizethető, mindenki számára elérhető közösségi autózás

A közösségi autózás új korszakába lépünk, hiszen olyan platformok születnek meg, amik lehetőséget adnak a bérbeadó és a bérlői oldal számára is, hogy a lehető leghatékonyabb, legegyszerűbb módon bonyolítsanak le egy-egy tranzakciót.

A RentBen újhullámos autómegosztó portálhoz bárki könnyen hozzáférhet, csupán egy gyors regisztráció, azon belül néhány adat megadása szükséges.

Az eddigi lehetőségek

Autó-bérbeadás és -bérlés már régóta létezik különböző formákban. A hagyományos kölcsönző cégek már régóta velünk vannak, ezeknek azonban számos olyan tulajdonsága van, ami manapság sokak számára egyre kevésbé teszi vonzóvá őket. Legnagyobb előnyük talán a megbízhatóság, illetve hogy könnyű előre tervezni velük, akár külföldi utazások során is. Viszont ellenük szól, hogy meglehetősen mélyen a zsebünkbe kell nyúlni, ha a nagy autókölcsönző cégeken keresztül szeretnénk járműhöz jutni, ráadásul sok adminisztratív teendővel és papírmunkával jár a folyamat.

Itthon a 2010-es években megjelenő, nagyvállalatok által üzemeltetett car sharing szolgáltatás egy új alternatíva megszületését jelentette. Válaszolva a modern kor kihívásaira, ezeknél már minden mobiltelefonos applikáción keresztül történik, a foglalástól a fizetésig.

Remek lehetőséget kínál nagyvárosokon belüli közlekedésre, ugyanakkor gyakori használata szinén nem nevezhető olcsónak, ráadásul hosszabb belföldi, illetve külföldi utak lebonyolítására nem alkalmas.

A legújabb megoldás – közösségi autómegosztás

A 2022-ben Magyarországon elsőként létrejött RentBen közösségi autómegosztó platform által nyújtott szolgáltatás számos ponton eltér az eddig ismert autókölcsönzési formáktól. Egyik legnagyobb előnye, hogy a bérlői és a bérbeadói oldalt is kiszolgálja, az utóbbinak ezzel extra jövedelemszerzéshez biztosít lehetőséget.

Nem kell a papírmunkával bajlódni, automatikusan létrejön az alkalmazásnak köszönhetően. Bérlőként bármikor böngészhetjük a környékünkön elérhető kocsikat, és foglalási igényünket is leadhatjuk egyetlen kattintással az applikáción keresztül a nap 24 órájában, a hét minden napján. Az autó átvételére és visszaadására előre egyeztetett helyen és időben kerül sor. Nem kell számolni ünnepnapi, esti vagy hétvégi extra költségekkel, mint a hagyományos autókölcsönzőknél.

A bérelt járművet nyugodtan használhatjuk külföldön is, a bérleti díj sokszor a CASCO biztosítást is magában foglal, így egy váratlan esemény esetén sem maradunk segítség nélkül.

A bérlés során biztosított a diszkréció, az autókon nem látszik, hogy kölcsönzött kocsiról van szó.

Változatos fizetési lehetőség

Fontos megjegyezni, hogy a bankkártyás fizetési lehetőség mellett a készpénzt előnyben részesítő felhasználókra is gondoltak az alkalmazás fejlesztői, így esetleges banki díjak levonása nélkül is tudunk fizetni a bérelt járműért.

(X) Támogatott tartalom

Hozzászólások

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo