fbpx

3 magyar junior versenyző is rajthoz áll a spanyol Bizkaiko Itzulia kerékpárversenyen

Az EOLO-Kometa Cycling Team színeiben 3 magyar junior versenyzőnek is szurkolhatunk a július 1-jén Balmaseda városából startoló Bizkaiko Itzulián! A tavaly igazolt Magyar Gergő mellett Mészáros Bence és Szijártó Zétény is képviselik hazánkat. A Magyar Kerékpáros Szövetség és az EOLO-Kometa szoros kapcsolatot ápolnak, a fiatal tehetségek ennek köszönhetően mutathatják meg tudásukat a spanyol viadalon. 

A Bizkaiko Itzulia spanyol verseny is egyike azoknak, amik tavaly a koronavírus miatt elmaradtak. A junior versenyzőknek szóló 4 napos megmérettetés idén számos emelkedővel várja a kerékpárosokat. A 4 nap alatt 17 emelkedőn is lehetőségük lesz hegyi pontokat szerezni. Az időmérő is tartogathat meglepetéseket, hiszen egy több mint fél km-es, átlagosan 10%-os meredekségű kaptató is lesz benne.

A KOMETA nemcsak Alberto Contador Alapítványán keresztül, hanem közvetlenül is sokat tesz a hazai kerékpáros utánpótlásért. A Magyar Kerékpáros Szövetség évek óta számíthat a támogatásukra. Idén májusban több mint 10 millió forint értékű hozzájárulásukkal indult el a KOMETA-Bringasport U17-U19 edzőtábor sorozat. Ennek részeként valósult meg nagy érdeklődés közepette június 11-13. között Zalaegerszegen a sorozat 1. állomása. Szintén a megállapodás része, hogy a KOMETA idén 1500 nevezési díjat is átvállalt, hogy a szülők és klubok anyagi terheit enyhítse.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo