fbpx

Caprine Maraton Szilvásvárad – indul a sorozat, irány a Bükk!

A Szilvásváradi Lovas Stadionban május 25-én kezdetét veszi az idei T-Mobile TOP Maraton sorozat. A Szilvásvárad-, a Duna-, a Bükk- és a Mátra Maraton főszervezői 2005-ben keltették életre a sorozatot, melynek állomásain 1000-1500 kerekes vág neki a távoknak, a versenypálya mentén pedig szurkolók ezrei bíztatják őket. A hétvégi T-Mobile TOP Maraton első állomás – Caprine Szilvásvárad Maraton alkalmával a bringásokra 39-, 70- és 117 km hegyi terep vár a Bükki Nemzeti Parkban. A viadal a Magyar Kupasorozat 2. állomása is egyben.

Tarnai Csaba főszervező: „az összes nevező száma eddig 1383 fő, egy héttel a verseny előtt ekkora érdeklődésre még nem volt példa, pedig 7. alkalommal szervezzük a versenyt. A férfiaknak kiírt 117 km-es hosszútáv szintkülönbsége 3250 m, a szintidő 8 óra, a 70 km-es középtáv szintkülönbsége 1760 m, ezt 6 órán belül kell teljesíteni, míg a 39 km-es rövidtáv szintkülönbsége 750 m, 4 órás szintidővel. Szombaton este lesz tészta-party, filmvetítés és koncertek, vasárnap pedig minden bringás egyszerre rajtol reggel tíz órakor a lovas stadionból. Összesen 17 kategóriában hirdetünk győztest. Érdekesség, hogy Zergéék végigmentek a 70 km-en, GPS-re rajzolták a pályát, kíváncsi vagyok, mi lesz belőle.”

Zerge, azaz Vinczeffy Zsolt (athéni olimpikon): „Ez az eddigi szokásos pályabejárások mellett más célt is szolgált, hiszen most először lesz GPS-re letölthető a pálya útvonala (www.zerge.info), s így végigmehet bárki az útvonalon, helyismeret nélkül. Érdekesség az is, hogy aki letölti a bejárásunkat, virtuálisan versenyezhet ellenem, látja azt, hogy mennyire vagyok tőle. Normál tempóban mentünk végig, hogy ne legyen elérhetetlen a virtuális győzelem. A pálya az előző évekhez képest jól járható, az indulóknak talán az utolsó 5 km-re érdemes figyelniük, hisz beláthatatlan helyeken az erdészet felárkolta a megszokott részeket a fatolvajok ellen, s ez az utolsó rész minden távon szerepel.”

szilvas1.jpgA T-Mobile TOP Maraton sorozat további állomásai:A július 6-ai – immár 9. – T-Mobile TOP Maraton 2. állomás – Duna Maraton Kelet-Közép-Európa egyik legnagyobb hegyikerékpáros eseménye. Az elmúlt években összesen közel 9 ezer résztvevője volt a versenynek, több mint 100 ezren biztatták a versenyzőket a maraton útvonalán. A három táv: 40-, 70- és 100 kilométer. Augusztus 3-án a sorozat versenyközpontja az Eger melletti Berva-völgybe, közvetlenül a Bükk lábához költözik. Idén 8. alkalommal rajtol a T-Mobile TOP Maraton 3. állomás – Bükk Maraton mezőnye. A 44 kilométeres rövidtáv egy teljesen tanuló, kezdő pálya, ezért olyanok is elindulhatnak, akik nem vállalják be a keményebb megmérettetést. A jobb erőben lévők az 55- és a 100 km közül is választhatnak. Az augusztus 31-én rendezendő T-Mobile TOP Maraton 4. állomás – Mátra Maraton lesz a sorozat záróeseménye, mely idén hetedik a verseny történetében. Mátraházáról indulva, a rövid 32-, a közép 55-, míg a hosszútáv 88 kilométeres lesz.

A rendezvény honlapja: www.szilvasvaradmaraton.hu
További információk a T-Mobile TOP Maraton sorozatról: www.topmaraton.hu

szilvas2.jpg

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo