fbpx

Tioga Psycho Genius Venture külső gumi

A mountain bike egyik legendás úttörőjének, a Tioga-nak idei külső gumi kínálata az extrémebb felhasználás irányába orientálódik. Ennek megfelelően a Psycho Genius Venture kellő ballonossággal már az Enduro pályák felé kacsint. A vér nem válik vízzé: a márka amely anno John Tomac-et és társait a dobogó legfelső fokára emelte, a legmodernebb technológiákkal felvértezve a mai kihívásokat kereső MTB-rajongókat szolgálja.

Psycho Genius Venture Kevlar

Manapság az Enduro stílus előretörésével a montisok a nehéz terepviszonyok közt egyre nagyobb tempóban száguldanak. Mindehhez a kerékpár fejlett felfüggesztésén és speciális geometriáján kívül a tapadást és az irányíthatóságot elősegítő gumiköpeny is szükséges. A Tioga Psycho Genius pontosan ezen igényeket elégíti ki: ellenálló, megbízható, kiváló tapadást és fékezhetőséget biztosít magabiztosságot nyújtó szélességgel.

A háromszög alakú mintázat (A.I. knob) lényege, hogy a terhelés hatására szétnyílik, kiszélesedik, ezzel fokozva a tapadást, összehúzódva pedig könnyebben megszabadul a rátapadó sártól. A háromszögek irányspecifikusak, fékezéskor egyenes haladást biztosítanak.

A Tioga Psycho Genius Venture 2,35″ széles, amely jelentősen fokozza a tapadást és a kényelmet, a közepesen kemény gumiösszetétellel pedig megbízhatóan viselkedik mind sziklán, murván vagy puha, nedves talajon. A mintázat nem túl magas, ezzel csökkentve a gördülési ellenállást, következésképpen a Psycho Genius Venture egyszerre fürge, illetve magabiztosságot nyújtó módon masszív. Szélessége, ballonossága az ma kurrens enduro/AM-abroncsokon méretesebb a gyári adatnál.

A Tioga eme enduro külsője kevlárszálat alkalmazó hajtogatós kivitelben, fejlett Mag60 szövetszerkezettel kapható. UST Tubeless kompatibilis, tehát a megfelelő abroncson belső nélkül is használható, amely növeli a megbízhatóságot, az útfekvést és a kényelmet. A bemutatott Psycho Genius Venture modell az enduro kerékpárok leggyakoribb kerékméretéhez, az új MTB-szabványnak tekinthető 650b, azaz 27,5”-os méretben áll rendelkezésre, emellett más méretekben is elérhető, akár 2,55” szélességgel. A Psycho Genius Venture nemcsak a retro MTB kerékpárok csodálóinak, vagy mondjuk a Tioga márkán szocializálódott ősmontisoknak ajánlható: ízig-vérig modern konstrukció, magas teljesítményt biztosítva az extrém terepen száguldozóknak!

Jellemzők:

  • technikás terepre, enduro felhasználásra ajánlott
  • 60 tpi szövetsűrűség
  • Mag60 szövetszerkezet
  • hajtogatós, kevlarszálas kivitel
  • UST Tubeless rendszerrel kompatibilis
  • egyenes irányba törekvő fékhatás
  • csökkentett gördülési ellenállás
  • nedves terepre optimalizált mintázat és gumiösszetétel
  • 2,35″ szélesség

Ajánlott fogyasztói ár: 14 390 Ft.

További információ a forgalmazó honlapján.

Nem tudod, hogy jó lenne-e neked ez a külső gumi? Vannak ismeretlen kifejezések a leírásban? Ha a gumik technikai paramétereire vagy kíváncsi akkor kattints IDE, ha a megfelelő modell kiválasztásában vagy bizonytalan akkor pedig IDE!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo