fbpx

Világbajnoksághoz méltó downhill pálya Norvégiában

A 2014-es downhill világbajnokságnak a norvégiai Hafjell ad otthont, ahol szerdán a pálya megismerése volt a program, de még csak gyalogosan. Így tettek a magyar válogatott tagjai is, tüzetesen bejárták a nyomvonalat, erről számolunk be a következőekben.

A kedd esti megnyitó ünnepség után másnap már lehetett sétálgatni a pályán, ami az idei világbajnokság helyszínén még fontosabb, mint eddig bármikor. Ennek az az oka, hogy rengeteg életképes nyom található a két szalag között és meg is kell találni a legjobbat, leggyorsabbat, ugyanis a technikás részek sziklakertjei különösen nagy kihívást jelentenek, ráadásul egy rossz nyomon nagyon sok időt ott lehet hagyni az adott szakaszon.

Egyik nagyobb szikla a pályán

Egyik nagyobb szikla a pályán

Ugratók is vannak szép számban, nem is kicsik. A rajt után közvetlenül négy ugrással indul a buli, ahol az első hét méteres, majd egymást követve egyre nagyobbak és hosszabbak, végül a negyedik még annyival színesedik, hogy azon már csavarni is kell balra. Ha ugratóból az építettek nem lennének elegek, akkor ott van a pálya közepén egy természetes fajta is (a legnehezebb), aminek évek óta nagy híre van. Egy utat keresztez a nyomvonal, de nem átugrani kell fölötte, hanem arról el egy jóval lejjebb és arrébb található kis lejtőbe, tehát akadni is lehet, no meg utána egyből jön egy kanyar, ahova be kell férni.

Csodálatos panoráma

Csodálatos panoráma

Szóval egy vérbeli nagytempós downhill pálya található Hafjellben, totálisan méltó egy világbajnoksághoz, a srácok már nagyon várják a biciklizést rajta. Csütörtökön indulnak már az edzések, először a juniorok, majd a felnőttek is beugranak a mélyvízbe.

palyajaras_sziklakert

Videó a pályabejárásról:

[youtube height=”350″ width=”600″]https://www.youtube.com/watch?v=OSaPrRTdoD0[/youtube]

 

Érdemes követni a LiMiT Racing Team facebook oldalát, folyamatosan érkeznek képek és gyorshírek a világbajnokságról!

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo