fbpx

Új korszak kezdődik! – A Shimano adja a neutrál autókat a Tour de France-on!

A Tour de France szervezői szerződést kötöttek a Shimanoval, az idén már a japán gyártó termékeivel felszerelt kék autókat láthatunk segíteni a versenyzőknek a francia körversenyen.

A Shimano és az A.S.O. kibővítették a megállapodásukat, ettől a szezontól kezdve a Shimano olyan versenyek “neutrál szponzora” lesz, mint a Tour de France, a Vuelta, a Párizs-Nizza, a Critérium du Dauphiné, a Paris-Roubaix, a Liège-Bastogne-Liège, a Flèche Wallonne és a Paris-Tours. Azaz a legnagyobb versenyek többségén kék autó fogja követni a versenyzőket és segít nekik technikai probléma esetén, ha nincs a közelben a csapatautójuk.

Ezzel véget ért egy korszak, több mint 40 éven keresztül a francia nemzetiségű Mavic látta el a neutrál autó szerepét a legnagyobb körversenyen, a sárga autóra minden kerékpárrajongó emlékszik, de ezentúl kék autó fogja kísérni a mezőnyt. Persze a Shimano sem kezdő ezen a területen, már 20 éve nyújt segítséget különböző országúti versenyeken, így biztosra vehető a versenyzők továbbra is a legmagasabb szinten lesznek kiszolgálva.

Taizo Shimano a japán vállalat ügyvezető alelnöke nyilatkozta: “Létünk 100. évében nagyon izgatottak vagyunk, hogy egy új fejezet nyílik a sporttörténelmünkben. Büszkék vagyunk arra, hogy neutrál segítőként partnerei lehetünk az A.S.O. eseményeknek. Ez azt jelenti, hogy az A.S.O. rendezvényeken elsőosztályú támogatást nyújtunk a versenyzőknek, hogy folytatni tudják a versenyt probléma esetén.”

Ebben az évben először A.S.O. rendezvényen március 7-én a Párizs-Nizzán láthatunk Shimano neutrál autót.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo