fbpx

Vasárnap a Garmin Trail Zone Cyclo-cross versennyel zárul a Magyar Kupa

Január 24-én Székesfehérvár mellett Iszkaszentgyörgyön rendezik a Cyclo-cross Magyar Kupa utolsó futamát a Garmin Trail Zone Magyar kupafutamot. A pálya és a verseny is teljesen új a hazai cyclo-cross világában, ezért erről beszélgettünk a verseny rendezőjével, Skoff Gáborral.

A fotó illusztráció

Bikemag: Ez lesz az első cyclo-cross versenyetek, mi vezetett idáig, hogy egy ilyen sporteseményt szervezzetek?

Skoff Gábor: Igen, ez így van és bevallom őszintén izgulok is rendesen, hogy minden rendben menjen. Hiába rendezett az ember már sok versenyt közte nemzetközieket is 100 főstől az 1500-as induló létszámig, sosem lehet teljesen elégedett és biztos magában. Emiatt ott voltam az összes cyclo-cross versenyen a szezonban, hogy lássak és tanuljam a sportág specifikus dolgokat. Bízom benne, hogy sikerült beépítenem mindent amit leszűrtem a versenyekből.
Eddig futó-terepfutó és triatlon versenyeket rendeztem elsősorban utóbbiból két Elit Európa kupát is és ha nem jön a Covid akkor az Egyetemista és Főiskolás Világbajnokságot is megrendezhettem volna 2020-ban, de sajnos jött, így ez elmaradt. De ahol az élet elvesz ott úgy gondolom ad is, legyen erre példa a Magyar kupa zárófordulójának rendezési joga, amit ezúton köszönök, hogy a nyertes pályázók között lehetek.
Ehhez még szabadjon annyit hozzáfűznöm, hogy lesz országúti szabadidős versenyünk is idén és akkreditált MTB maratonunk is a nyáron, amikre szintén teljes erőbedobással készülünk majd.

Bikemag:. Új verseny lévén mindenki kíváncsi a pályára. Tudnál mesélni róla? Milyen akadályokra számíthatunk?

Skoff Gábor: Gyors pálya lesz, hosszú nagy ívű kanyarokkal, erdei szakaszokkal, klasszikus cross pálya. Nem lesznek benne csiki-csuki részek, nyakatekert szlalomok és egyebek. Viszont a rajtegyenesen kívül nem lesz sík rész, sőt vannak szakaszok amik sok erőt kívánnak, ami igazán a nehézségét fogja majd adni a pályának. Épített technikai elem egyedül a palánk lesz.

Bikemag: A koronavírus miatti szabályok a verseny rendezése kapcsán nektek milyen nehézségeket okoztak?

Skoff Gábor: A verseny egy kastélyparkban valósul meg, illetve a kastély előtt elvezető úton amire nem nyílnak házak, így a zártkörű verseny fogalmát ki is merítjük.

Bikemag: Van bármi, amit még elmondanál a versenyről?

Skoff Gábor: Talán annyit csak, hogy megtisztelő a jelenlegi nevezői létszám és, hogy ennyien eljönnek hozzánk versenyezni- ezt próbáljuk meghálálni a lehető legjobb tudásunk szerinti rendezéssel. Reménykedem benne, hogy minden a tervek szerint sikerül és mindenki jó élményekkel távozik majd a versenyről. Ezenfelül szeretném megköszönni Iszkaszentgyörgynek a verseny megszervezésében nyújtott segítséget.

 

Bővebb információk a versenyről a facebook eseménynél.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo