fbpx

UCI pontok Törökországból – Jordán Dorka 6. a Grand Prix Mediterrennean-en

Már írtunk róla, hogy a Lotus Cycling Team Törökországban kezdte a szezont, ahol országúton és terepen is jól szerepeltek a versenyzők. Ezúttal ismét egy remek, UCI pontokat jelentő eredményről számolunk be, a Grand Prix Mediterrennean UCI 1.2-es női országúti versenyen TOP10-es helyen ért célba a csapat egyik versenyzője, Jordán Dorka a 6. helyet szerezte meg a hajrában, amivel a legjobb U23-as járó díjat is elnyerte.

Március 6-án rendezték a Grand Prix Mediterrennean UCI 1.2-es női országúti versenyt Törökországban, ahol 3 magyar versenyző (Jordán Dorka, Szabó Adrienn, Gergely Virág) is rajthoz állt a Lotus Cycling Team színeiben. A mezőnyre egy tengerparti, túl sok szintet nem tartalmazó, 88 km-es pálya várt. A verseny végül mezőnyhajrával végződött, ahol a magyar csapatból Jordán Dorka kiváló, 6. helyezést ért el, ami egyben az első helyet jelentette az U23-as versenyzők között.

Az első felnőtt UCI pontjait megszerző versenyző így mesélt a versenyről:
,,Tegnap volt a 3. Törökországi versenyünk. A verseny előtti este mindenki megkapta a feladatát, hogy hogyan helyezkedjen és mit csináljon. Virág a verseny első felében lószolgatott és próbált szökéseket indítani ez nagyon jól ment neki, benne is volt 2 szökésben. Az utolsó 30 km-en rajtam és Adrin volt a sor, Adri segített nekem előrekeveredni a mezőnyben. Nagyon jó helyre kerültünk, mivel találtunk egy szuper helyet. Ezek után egyedül maradtam és megpróbaltam még előrébb kerülni, ez sikerült is, így nagyon jó helyről indíthattam a sprintet ami a 6. helyre volt elég, ezzel elnyertem a legjobb fiatal versenyző címet!

Köszönöm az egész csapatnak a segítséget, meg persze a segítőknek, a családomnak és az edzőmnek, akik minden nap támogatnak!!”

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo