fbpx

Roglic győzelem a Vuelta 8. szakaszán

A meredek hegyibefutóval végződő 8. szakaszon Primoz Roglic az utolsó kilométeren tudott elszakadni az összetettben vezető Carapaztól, mellyel a szlovén faragni tudott a hátrányából és már csak 13 mp-re van a piros trikótól.

Mindenki arra számított, hogy a Vuelta 8. szakaszán újra kemény versenyt láthatunk az összetett menők között, hiszen a szakasz egy 8,5 km hosszúságú 10% fölötti átlagmeredekségű hegyibefutóval végződött, ami tökéletes alkalmat biztosított arra, hogy időkülönbség alakuljon ki a legjobbak között, ráadásul az előző két napot pihenővel töltötték a piros trikóért harcolók, így pihent lábakkal vághatnak neki ennek a napnak.

8. szakasz

A szokásos forgatókönyv szerint már a szakasz legelején kialakult a nap szökése, melybe ezúttal hét kerékpáros, Robert Stannard (Mitchelton-Scott), Stan Dewulf (Lotto Soudal), Benjamin Dyball (NTT Pro Cycling), Angel Madrazo (Burgos-BH), Rui Costa (UAE Team Emirates), Rémi Cavagna (Deceuninck-QuickStep),  Julien Simon (Total Direct Energie) tudott bekerülni. És mivel az összetettben közülük legjobban Costa állt több mint 20 perc hátránnyal ezért nem szakadt meg az Ineos, hogy utolérje őket. De a nagy hegyek miatt a szökevények előnye nem tűnt biztosnak, mert a mezőny látványosan nagyobb tempóban haladt, érezhető volt, hogyha ezen a napon nem történik csoda akkor nem lesz szökevénysiker.

Az utolsó hegyhez érve a szökésből gyakorlatilag mindenkit megfogott a mezőny. A meredek emelkedőn először a Movistar csapata diktálta a tempót, őket váltotta az EF-ből az előző napi szakasz nyertes Woods az élen (azt fontos megjegyezni, hogy túl sok segítő egyik csapatban sem maradt), melynek eredményeképpen erősen megfogyatkozott a főmezőny. Gyakorlatilag mindenkinek elfogytak a segítői amikor Woods kiállt az élről, csak Rogliccsal maradt ott Kuss. Carthy indított támadást, de nem jutott messzire, aztán Kuss is próbálkozott, akit Carapaz kontrázott vissza, aminek a hatására teljesen szétszakadt az élboly, csak Roglic bírt menni az ecuadorival. Ezután már Roglic sem tétlenkedett, folyamatosan támadta Carapazt, aki egyszer csak elvesztette a kontaktot a szlovén kerekével és leszakadni látszott a tavalyi győztesről. Mindez az utolsó kilométeren történt, de végül így is 13 másodpercet adott Roglic Carapaznak, ami az időjóváírással kiegészítve 17 másodpercet jelent. Ezzel Roglic az összetettben feljött a 2. helyre és már csak 13 mp a hátránya Carapaz mögött.

 

A Vuelta 8. szakaszának eredménye:

1 Primoz Roglic (Slo) Team Jumbo-Visma 4:07:08
2 Richard Carapaz (Ecu) Ineos Grenadiers 0:00:13
3 Daniel Martin (Irl) Israel Start-Up Nation 0:00:19
4 Aleksandr Vlasov (Rus) Astana Pro Team 0:00:25
5 Hugh Carthy (GBr) EF Pro Cycling 0:00:33
6 Wout Poels (Ned) Bahrain McLaren 0:00:35
7 Enric Mas Nicolau (Spa) Movistar Team 0:00:54
8 Sepp Kuss (USA) Team Jumbo-Visma
9 Esteban Chaves (Col) Mitchelton-Scott 0:01:33
10 Clément Champoussin (Fra) AG2R la Mondiale 0:01:37

 

Az összetett eredménye a 8. szakasz után:

1 Richard Carapaz (Ecu) Ineos Grenadiers 32:31:06
2 Primoz Roglic (Slo) Team Jumbo-Visma 0:00:13
3 Daniel Martin (Irl) Israel Start-Up Nation 0:00:28
4 Hugh Carthy (GBr) EF Pro Cycling 0:00:44
5 Enric Mas Nicolau (Spa) Movistar Team 0:01:54
6 Felix Grossschartner (Aut) Bora-Hansgrohe 0:03:28
7 Esteban Chaves (Col) Mitchelton-Scott
8 Alejandro Valverde (Spa) Movistar Team 0:03:35
9 Marc Soler (Spa) Movistar Team 0:03:40
10 Wout Poels (Ned) Bahrain McLaren 0:03:47

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo