fbpx

Juhász Zsolt szereplésével, Benkó Barbi nélkül kezdődött a világkupa

Juhász Zsolt (EuroOne-Waberer’s Team) a negyvenhetedik helyen végzett a francia mountain bike olimpiai krossz világkupa futamon. A szombati La Bresse-ben rendezett versenyen Benkó Barbara sérülése miatt nem tudott rajthoz állni.

A versenyhétvége szombati napján az U23-asok kapták a fő szerepet La Bresse-ben, ahol hazánkat Juhász Zsolt képviselte. Ezúttal a 47. helyen ért célba 11:01-es hátránnyal. A női futamot kihagyni kénytelen Benkó Barbival kapcsolatban legfrissebb információnk, hogy a Focus M.I.G. versenyzőnőjére 5 nap gipsz vár, ami után elvileg rögzítővel már országúti edzéseket végezhet a jövő hét végétől.

Juhász Zsolt

Zsolt a négy futam után a 22. helyen áll az összetett ranglistán. A futam győztese a múltkor második helyen végző Alexander Gehbauer lett, akit Markus Schulte-Luenzum (+1:37) és Matthias Stirnemann (+2:01) követett. A mai napon többek között Zsolt olimpiára készülő csapattársa, Parti András indul az elit férfi futamban, akiért a RedBull Tc jóvoltából élő adásban szurkolhatunk!

A világkupa után, jövő héten zárja a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) az olimpiai kvalifikációs időszakot, a számítás két év teljesítményének átlaga alapján történik, külön a férfiak, és külön a nők esetében. A londoni olimpiára nemzetek szereznek kvótát, a rangsor alapján férfiak esetében az első 24, nők tekintetében az első 18 ország biztos résztvevő. Az előző esztendőben a magyar férfiak 20. helyen zártak, most 23.-ak, a nők tavaly 14.-ek voltak, most 19.-ek az UCI május 15-ei frissítése alapján. A három válogató alapján, kvótaszerzés esetén Parti és Benkó utazhat Londonba, így bízzunk Barbara mihamarabbi felépülésében…

A francia világkupáról bővebben: http://www.labresse-mtbworldcup.com/

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo