fbpx

Ismét a válogatottal készültek a Waberer’s fiúk, ezúttal Tenerifén

Az idei harmadik edzőtáboron vannak túl a Waberer’s Areus Cube montisai, akik ezúttal ismét a válogatott kerettagokkal készültek Tenerifén.

Tengerpart, 3780 m magas vulkanikus hegy, szakadó hóvihar és szikrázó napsütés. Tenerife időjárása a világ összes tájáról vonzza a profi kerékpárosokat, mert változatos időjárása ellenére kitűnő edzőtábor helyszín. A folyamatos szintemelkedésű utak remek lehetőséget biztosítanak a különböző edzéstípusok gyakorlásához.

1613822_235435063246855_1029209828_n

Csielka Márk: “Túl vagyunk a leginkább várt kanári-szigeteki edzőtáboron. Teljes értékű edzésmunkát végeztem, minden nap 110%-os volt. Ismét, – idén már a második – válogatott szinten szerveződött táboron vagyunk túl. Tenerife adott helyet edzéseinknek, örültem, hogy ide utazunk, mivel Gran Canarián már többször megfordultam a csapattal. Tenerifének vannak előnyei és hátrányai is Gran Cannal szemben. Az időjárás változékonyabb a 3718m magas Teide hegy (vulkán) miatt, igen hamar körülveszik a felhők. Viszont 2000 m+ magasan kilométereket lehet bringázni, valamint 2,5 órás folyamatos hegymenet sem utolsó élmény. Most 9 napon át tartó pihenő vár ránk otthon, majd jön az utolsó hvari edzőtábor. Hamar eltelt ez a felkészülés, nem sokat unatkoztam. Egy hónap múlva versenyek következnek.”

1780671_235935903196771_895547573_n

Parti András: „Az edzőm, Szöllőssy István ismét kitalált néhány új módszert nekem, hogy igazán el tudjak fáradni a kanári edzéseken. Párszor emlegettem is szegényt edzés közben, biztos csuklott, de ez kell, ahhoz, hogy még mindig tudjak fejlődni. Én se leszek fiatalabb, egyre keményebben meg kell dolgozni ahhoz, hogy jobb és jobb legyek. A szigetről annyit, hogy itt még durvább a helyzet, mint Gran Canárián, ami a hegyeket illeti. Itt tényleg nincs nagyon sík, és a hegyek is az égig érnek. A legmagasabb pont, több mint 3700 méter. Addig természetesen nem is lehet felbringázni, legalábbis aszfalton, de 2500 méterig még simán. Még az is érdekes, hogy odafönt többnyire süt a nap, csak át kell küzdeni magát az embernek a felhőn és máris kellemes 20 fokos napsütésben lehet bringázni 2000 méteren… A Pro Tour-osok koncentrációja itt is egész magas, ellenben sokkal kevesebb az amatőr, gondolom a durva terepviszonyok miatt. Pl. Filippo Pozzato-val nem egyszer találkoztam. A következő edzőtábor előtt, még rajthoz állok a monori Toyota Trek Cyclocross kupán edzésképpen. Még nem indultam CX versenyen, kíváncsi vagyok milyen lesz…”

1982086_235767526546942_502674380_n

Juhász Zsolt: „Az idei második válogatott edzőtáborban voltunk a csapattal. Mindenkinek új a terep, meg is lepődtem, mármint a terepviszonyokat illeti. Sík részt csak a Teide-i kráterben lehet találni, 2,5 óra folyamatos emelkedőt abszolválva, 2200m magasan. Aki a sík részen ismeri a monotóniát az itt megismerheti hegyre fel vagy le. Ami viszont abszolút pozitívum, hogy a résztávok közben nem kell forgolódni. Azt hiszem a Garmin Virb kameránk minden tudását sikerült kipróbálni, köszönhetően a hozzá kapható kormány konzolnak és a mellkas pántnak. Pár videót már láthattatok és fogtok is a facebook oldalunkon. Két hét múlva terepen is bevetjük Hvar-on, ugyanis a következő tábor edzéseit az Adriatiq Resort Fontana apartmanjaiból kezdjük mtb-vel. Egy hónap múlva eldördül számunkra az első pisztoly, úgy érzem a formám is kezd alakulni, köszönhetően az itt is elvégzett kemény résztávoknak. Tavalyhoz képest még egy lépcsővel előrébb lehetek, meglátjuk a versenyeken.”

A megérdemelt pihenő után, kb. egy hét múlva az idei utolsó edzőtábor következik majd a már jól ismert Hvar szigeten, Horvátországban.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo